מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

כליות ודיאליזה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהחדשותקרדילוק יעיל ובטוח כמו לוסרטאן בהורדת לחץ דם

קרדילוק יעיל ובטוח כמו לוסרטאן בהורדת לחץ דם

קרדילוק הינה אפשרות טיפולית טובה בחולים עם אבחנה חדשה של יתר לחץ-דם


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מחקר שפורסם לאחרונה ב- Clinical Drug Investigations מצא כי קרדילוק יעיל כמו לוסרטאן (אוקסאר, לוטאן) בטיפול בחולים שאובחנו לאחרונה עם יתר לחץ-דם בשלבים הראשונים של המחלה.

 

מטרת המחקר הייתה להשוות את היעילות והבטיחות של טיפול ארוך-טווח (במשך שנה) עם קרדילוק מול לוסרטאן. החוקרים רצו לבדוק את ההשערה כי טיפול בקרדילוק אינו פחות יעיל מטיפול עם לוסרטאן מבחינת שמירה על התפקוד הכלייתי בחולים שאין להם פגיעה כלייתית בתחילת הטיפול.
 

אחרי שנה של טיפול נצפתה ירידה משמעותית בלחץ הדם בשתי קבוצות הטיפול, וקצב הלב ירד רק בקרב החולים בקבוצה שטופלה עם קרדילוק. ההשפעות ארוכות-הטווח על התפקוד הכלייתי והתפקוד הלבבי היו דומות בשתי הקבוצות. כמו כן, לא נמצאו הבדלים בין שתי הקבוצות במספר החולים שנזקקו לתוספת תרופות משתנות (diuretics) להשגת ערכי מטרה של 130/80 מ"מ כספית.

 


בנוסף לכך, החוקרים מצאו יתרונות נוספים בשימוש בקרדילוק, כולל הורדה טובה יותר של לחץ הדם הדיאסטולי והורדה משמעותית יותר בקצב הלב.

 

במחקר זה הוכח לראשונה כי טיפול ארוך-טווח עם קרדילוק יעיל כמו טיפול עם לוסרטאן, לא רק בשליטה על לחץ הדם, אלא  גם מבחינת השמירה על תפקוד כלייתי בחולים הסובלים מיתר לחץ-דם.

 

החוקרים מסכמים ואומרים כי קרדילוק הינה אפשרות טיפולית טובה בחולים עם אבחנה חדשה של יתר לחץ-דם בשלבים המוקדמים של המחלה

 

Clinical Drug Investigation. 2009, 29(9), 591-600

 

 

עריכה ותרגום: ד"ר נעמי לוין-יינה