מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דניאלה הרצוג
דניאלה הרצוג
ד"ר (PHD) דניאלה הרצוג עובדת במכבי כאחות אונקולוגית מחוזית במחוז ירושלים שפלה. בעלת תואר שני ותואר שלישי במדעי הרפואה בתחום התמודדות עם סטרס וחרדה.
כמוניסרטןחדשותקפה מפחית סיכון לסרטן הפה והלוע

קפה מפחית סיכון לסרטן הפה והלוע

מחקר: שתיית יותר מ-4 כוסות קפה ביום עשויה להפחית בחצי את הסיכון לסרטן קטלני של הפה או הלוע


הסיכון למוות מסרטן הפה והלוע ירד עם כל כוס קפה יומית (צילום: Shutterstock)
הסיכון למוות מסרטן הפה והלוע ירד עם כל כוס קפה יומית (צילום: Shutterstock)

בשנים האחרונות מצטברות יותר ויותר עדויות המצביעות על כך שקפה עשוי להיטיב עם הבריאות. מחקר חדש שפורסם בכתב העת American Journal of Epidemiology מצביע על יתרון נוסף – קפה עשוי להפחית סיכון למוות מסרטני הפה והלוע.

 

מחקרים קודמים מצאו קשר בין שתיית קפה להפחתת הסיכון לסוגי סרטן שונים בהם סרטן העור, סרטן רירית הרחם, סרטן השד וגם סרטן הפה והלוע.

 

במחקר הנוכחי החוקרים ביקשו לבחון עוד את הקשר בין צריכת קפה לסרטן הפה והלוע. הם התבססו על נתוני מחקר קודם שהחל ב-1982 וכלל כמעט מיליון אנשים – לאף אחד מהם לא היה סרטן בתחילת המחקר.

 

במהלך תקופת מעקב של 26 שנים, 868 אנשים מתו מסרטן הפה או הלוע. החוקרים מצאו כי הסיכון למוות מסרטנים מסוג זה ירד עם כל כוס קפה יומית שהמשתתפים שתו.

 

לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון משתנים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות, נמצא כי הסיכון ירד ב-49% אם המשתתפים שתו יותר מ-4 כוסות קפה ביום. תה לעומת זאת, לא השפיע על הסיכון למוות מסרטן הפה או הלוע.

 

 

Am. J. Epidemiol. (2012)doi: 10.1093/aje/kws222First published online: December 9,2012

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

מבנה הקופאין הוא מבנה של חומצת שתן, זו שטות גמורה לעודד שתית קפה, כי חומצת שתן מצטברת במפרקים