סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700
לאתר שלי לחצו כאן
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין
- מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון.
- דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות
- קליניקה פרטית ברחובות
השכלה:
דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות.
BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית.
קורסים מקצועיים:
קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב.
NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO
מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX
קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד.
אתר-
https://marina791990.wixsite.com/website
פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks
אינסטגרם :
https://www.instagram.com/balanced.diabetes/
על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
קפה ותה מפחיתים סוכרת
לשותים קפה או תה על בסיס יומי, יש סיכוי מופחת בכ- 20% לסוכרת, גם לזמן שתיית הקפה או התה יש השפעה
02/03/10
תגובות 0(צילום: Shutterstock)
לשותים קפה או תה , 3-4 כוסות ביום יש סיכוי מופחת בכ- 20% לסוכרת. וזה לא קשור לקפאין שכן תוצאות כאלה נראו גם עם קפה ללא קפאין.
המימצאים נגזרו מ- 18 מחקרים נרחבים שכללו 286701 משתתפים בהם נמצא קשר לינארי בין שתיית הקפה או התה ובין התפתחות מחלת הסוכרת.
כל שתיית כוס קפה נוספת ליום קשורה לירידה ב- 7% בסיכוי לסוכרת.
אזהרה – זה ניתוח אסוציאציות של משתנים, יכול להיות שהסיבה אינה שייכת למשקה אלא לחמימות המתפשטת בגופנו עם השתייה או כמובן להקשרים אחרים.
Arch Intern Med. 2009, 169(22), 2053-2063
ועוד מחקר שהראה על קורלציה בין כמות הקפה ששותים ובין פחות סיכוי לסוכרת נעשה בצרפת והראה שגם זמן שתיית הקפה משפיע על הקשר, עדיף לשתות בצהרים.
Am J Clin Nutr. 2010 Feb 10. Epub ahead of print
מיקבץ מחקרים על בריאות וקפה.
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט