סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700
לאתר שלי לחצו כאן
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין
- מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון.
- דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות
- קליניקה פרטית ברחובות
השכלה:
דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות.
BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית.
קורסים מקצועיים:
קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב.
NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO
מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX
קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד.
אתר-
https://marina791990.wixsite.com/website
פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks
אינסטגרם :
https://www.instagram.com/balanced.diabetes/
על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
קפה וקפאין מקטינים סיכוי סוכרת
קפאין מפחית דלקתיות ומפחית רמות סוכר בדם
14/06/10
תגובות 0(צילום: Shutterstock)
מחקרים אפידמיולוגיים הראו קשר בין יותר קפה ופחות סוכרת. כאן ניסו חוקרים יפניים לברר איך וזאת באחד הניסויים הראשונים עם חיות מעבדה.
עכברי מעבדה עם נטיה לסוכרת קיבלו במשך 5 שבועות לשתות קפה או מים. העכברים שקיבלו קפה גילו שיפור ברגישות לאינסולין ופחות נטיה לרמות סוכר גבוהות. עכברים אלה גילו גם ירידה ברמת הדלקתיות ושיפור בשומניות של הכבד.
בניסויים נוספים הראו החוקרים שהקפאין שבקפה משפיע בצורה דומה אז נראה שהקפאין הוא חומר אפקטיבי במניעת סוכרת.
מימצאים קודמים הראו שיש עוד מרכיבים בקפה חוץ מהקפאין העוזרים בהורדת רמות הסוכר בדם.
J. Agric. Food Chem., 2010, 58 (9), 5597–5603
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט