קרוהן וקוליטיס
מנהלי קהילה
קליפות תפוחים נגד מחלות מעי דלקתיות
מדענים מצאו בקליפות התפוח פוליפנולים אנטי-דלקתיים שמנעו קוליטיס בעכברים
חוקרים מצאו כי קליפת התפוח מכילה פוליפנולים המהווים נוגדי חמצון. הפוליפנולים מדכאים הפעלה של תאי T וכך מונעים קוליטיס בעכברים.
המחקר שפורסם בכתב העת Journal of Leukocyte Biology הוא הראשון שמראה את תפקיד הפוליפנולים במניעת מחלות אוטו-אימוניות כמו קוליטיס, קרוהן וסרטן המעי הגס המופיע בעקבותיהם.
"רבים מחולי הקוליטיס משתמשים בסוג כלשהו של תוסף תזונתי בנוסף לרפואה הקונבנציונלית, אך רוב המידע על התועלת הבריאותית של הרפואה המשלימה נותר בגדר אנקדוטה. בנוסף, אין הרבה מידע לגבי אופן פעולתם של טיפולים אלה" אמר ד"ר דוויד פסקואל, שותף במחקר מטעם המרכז לאימונולוגיה באוניברסיטת מונטנה בארה"ב. "התוצאות שלנו מראות שמרכיב טבעי הנמצא בקליפת התפוח יכול לדכא דלקת במעי הגס על-ידי התנגדות לתאי T דלקתיים במעיים ולשפר את העמידות מול מחלות אוטו-אימוניות".
כדי להגיע לגילוי הזה, המדענים יצרו מודל מלאכותי של מחלת הקוליטיס בעכברים. הם חילקו בכל יום פלצבו לקבוצה אחת של עכברים ופוליפנולים מקליפת תפוחים לקבוצת האחרת. התוצאות הראו שהעכברים שטופלו בעזרת פוליפנולים היו מחוסנים מפני קוליטיס.
חשוב לציין שאצל העכברים שטופלו בפוליפנולים פעילות תאי ה- T במעי הגס הייתה פחותה. אצל עכברים ללא תאי T, הפוליפנולים לא הועילו נגד קוליטיס, כלומר, הפוליפנולים חיסנו מפני קוליטיס על-ידי דיכוי של תאי T.
נראה שבנוסף להשפעות החיוביות הברורות של פירות וירקות כמו חומרים מזינים וסיבים, המחקר מוכיח שאפילו פרי יחסית נפוץ כמו תפוח מכיל רכיבים בריאותיים מיוחדים בעלי ערך רפואי משמעותי.
Journal of Leukocyte Biology, 2011; 90 (6): 1043 DOI:10.1189/jlb.0311168