סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
קינמון מפחית את רמות הסוכר בדם
הוספת כף קינמון למזון עשויה להפחית את רמת הסוכר בדם אחרי הארוחה באופן משמעותי
פיזור כף קינמון על ארוחת הבוקר יפחית באופן משמעותי את רמות הסוכר בדם אחרי הארוחה, מה שעשוי להפחית את הסיכון להתפתחות סוכרת, גם באנשים שמנים וגם באנשים במשקל תקין. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת Academy of Nutrition and Dietetics.
החוקרים מאוניברסיטת Ball State גייסו 37 משתתפים בני 18 עד 30, חלקם שמנים וחלקם בעלי משקל תקין. הנחקרים קיבלו ארוחת בוקר שהורכבה מדגני בוקר, פעם עם 6 גרם קינמון (כשתיים וחצי כפיות) ופעם ללא קינמון. לאחר הארוחה החוקרים בדקו את רמת הסוכר בדמם כל רבע שעה – עד שעתיים אחרי הארוחה.
נמצא כי במשך השעתיים שאחרי הארוחה, תוספת הקינמון הפחיתה ב-25% את רמות הסוכר בדם אצל כל משתתפי המחקר - בין אם היו שמנים או בעלי משקל רגיל - בהשוואה לרמות הסוכר לאחר הארוחה ללא קינמון.
החוקרים מציינים כי למרות שבמחקר ניתנה למשתתפים כמות גדולה של קינמון, הטעם לא הפריע להם. את התבלין ניתן להוסיף למגוון מזונות, לדוגמא: יוגורט, קפה, תה, דגני בוקר ומאפים.
כעת החוקרים מתכננים לבצע מחקרים דומים באנשים עם טרום סוכרת וסוכרת. מחקר שפורסם ב-2011 כבר הראה כי צריכה יומית של שני גרם קינמון משפרת את איזון הסוכרת ומפחיתה לחץ דם בקרב חולי סוכרת. החוקרים מצאו כי כעבור 3 חודשים, חלה ירידה משמעותית בערכי ההמוגלובין המסוכרר מממוצע של 8.22% ל-7.86% בקרב המטופלים שנטלו קינמון. בקבוצה שקיבלה טיפול דמה לא הייתה ירידה בערכי ההמוגלובין המסוכרר.
J Acad Nutr Diet. 2012, 112(11), 1806-1809
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט