סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
קינמון: התבלין שנלחם בסוכרת
סקירה של עשרה מחקרים מצאה כי קינמון מפחית את רמות הסוכר והשומנים בדמם של חולי סוכרת
צריכת קינמון מובילה לירידה ברמות הסוכר והכולסטרול בדם. כך עולה מסקירה של עשרה מחקרים בנושא השפעת התבלין על אנשים עם סוכרת מסוג 2, שפורסמה בכתב העת Annals of Family Medicine.
בניסויים שנסקרו נכללו כ-550 חולי סוכרת מסוג 2 שקיבלו קינמון כאבקה או בגלולה או טיפול דמה (פלצבו). הקינמון ניתן למשתתפים עם הארוחות או בסמוך להן. רמות הקינמון שניתנו לסוכרתיים במחקרים היו בין 120 מ"ג ליום ל-6 גרם ליום (כפית מכילה בערך 3 גרם קינמון) במשך 4-18 שבועות.
בניתוח הכולל של המחקרים נמצא כי בעקבות צריכת תוספת הקינמון, הייתה ירידה של כ-25 מג"/ד"ל ברמת הסוכר בדם בצום. בנוסף, היו ירידות של כ-16 מ"ג/ד"ל ברמת הכולסטרול הכללי, של כמעט 10 מ"ג/ד"ל ברמת הכולסטרול LDL המכונה "הכולסטרול הרע" ושל 30 מ"ג/ד"ל בשומני הדם. עוד נמצא כי לא היו תופעות לוואי שליליות לנטילת התבלין.
ניתוח המחקרים לא מצא שצריכת קינמון הביאה לירידה משמעותית ברמות ההמוגלובין המסוכרר (HbA1c) של הנבדקים - מדד המעיד על ממוצע רמות הסוכר ב-3 חודשים האחרונים ולכן מהווה מדד טוב לשליטה בסוכרת. לדברי החוקרים, סיבה אפשרית לכך היא העובדה שהמחקרים היו קצרי טווח.
לקינמון יתרונות רבים, בהם העובדה שהוא זמין, שאין לו תופעות לוואי ידועות, שמחירו נמוך ושהוא טעים. אבל, כדי שיהיה ניתן להמליץ על קינמון כתחליף לתרופות סוכרת, אין ספק שיש בצורך במחקרים שיראו כי נטילת קינמון מובילה לירידה ברמות ההמוגלובין המסוכרר. בנוסף, יש לחקור את ההשפעה של צריכת ריכוז גבוה מאוד של קינמון לאורך תקופה ארוכה יותר, בייחוד בגלל שהוא מכיל גם קומרין שעלול להזיק.
Ann Fam Med. 2013, 11(5), 452-459
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט
ד"ר דינה ראלט PhD
ברור שקינמון זאת לא תרופה, רק כיוון מעודד שלפעמים יתמוך ולפעמים לא ישנה...
מינרבה1
לפני מספר שנים מנדוזה כתב הרבה על הנושא.
הוא נטל קינמון, שינה את הסוג מדי פעם, והתוצאות לא היו מרשימות.
בעיה לא נעימה היתה שהקינמון גרם לעחיה בלחץ הדם.
ניסיתי את ענין הקינמון ולא נכחתי שהוא משפיע.
ד"ר דינה ראלט PhD
עוד מחקר המראה את יעילות הקינמון במניעת סוכרת 2.
זיו7
דינה כל הכבוד אהבתי את הכתבה מתמצתת את עניין הקינמון ותועלתו לשיפור רמות הסוכר תודה לך