מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותקינוחים מפתיעים ללא סוכר

קינוחים מפתיעים ללא סוכר

גם לסוכרתיים מגיע לסיים את ארוחת החג עם קינוח מתוק. ריכזנו מתכונים טעימים שמתאימים לסוכרתיים ושומרי משקל


 

החגים בפתח, הדילים המשפחתיים – מי מתארח, מי מארח – כבר נסגרו וכל שנותר הוא לסגור את התפריט לארוחת החג החגיגית. כידוע, אנחנו הישראלים אוהבים גיוון ושפע על השולחן, וגם אוהבים להתלונן אחר כך ש"אכלנו יותר מדי" ושהיה "יותר מדי אוכל".

 

היחידים, כמעט, שרוצים אבל לא תמיד יכולים להתלונן הם הסוכרתיים, בעיקר כשמגיעים לשלב הקינוחים. ובכן, השנה צפוי מהפך. ריכזנו מתכונים לקינוחים שיכולים להתאים לסוכרתיים או לשומרי משקל. 

 

כדורי שלג קוקוס

 

ללא סוכר, ללא גלוטן

 

כדור השלג הזה – כך נקראת המנה – הוא לא רק טעים ונטול סוכר לחלוטין, הוא גם יפה וחגיגי ואפשר להגיש אותו באינספור סגנונות, כתוספת לקינוח או בפני עצמו. קל להכין אותו, וגם הילדים יכולים לעזור.

 

המצרכים הדרושים (לכמות של כ-40 כדורונים):

 

4 חלבוני ביצה

3 כוסות קוקוס טחון

10 גרם סטיביה

אפשרויות: מספר טיפות של צבע מאכל ורוד טבעי או צבע מאכל בגוון אחר. במקום צבע מאכל אפשר גם להוסיף מספר טיפות של נוזלי סלק שיתנו לכדורים צבע ורדרד.

 

אופן ההכנה:

 

1. מקציפים את החלבונים מספר דקות עד שמתקבל קצף יציב.
2. מערבבים לתוך הקצף בעדינות, בעזרת מרית, את הקוקוס, הסטיביה וצבע המאכל.
3. מגלגלים מהתערובת שנוצרה כדורים.
4. אופים את הכדורים במשך כ-45 דקות בתנור שחומם מראש ב-160 מעלות, בתבנית שטוחה.
5. מצננים כשעה. אפשר לשמור את הכדורים במקרר עד שלושה ימים.

 

ערכים תזונתיים:

 

הדיאטנית מיכל סוקמן, העוסקת בטיפול תזונתי בסוכרת ומחלות לב, חישבה עבורנו את הערכים התזונתיים במנה:

 

לכל הכמות: 1,570 קלוריות, 30 גרם חלבון, 54 גרם פחמימה, 150 גרם שומן.

 

לכדור קוקוס: 40 קלוריות, כ-0.75 גרם חלבון, כ-1.5 גרם פחמימה, כ-4 גרם שומן.

 

עוגת פירות יער

 

ללא סוכר, ללא גלוטן, ללא אפייה

 

המתכון הבא מתאים לסוכרתיים שאוכלים פירות. פירות יער - טריים או קפואים - מכילים כמויות נמוכות יחסית של סוכר והם בעלי אינדקס גליקמי נמוך יחסית. ההכנה של העוגה קלה ומהירה.

 

המצרכים הדרושים:

 

1 חבילת ג'לי בטעם תות או דובדבן ללא סוכר
חצי כוס מים רותחים
240 גרם גבינת שמנת דלת שומן, בטעם טבעי
2 כוסות קצפת משמנת מתוקה ללא תוספת סוכר (ניתן להמתיק עם תחליפי סוכר אך לא הכרחי)
כוס פירות יער טריים או קפואים ומופשרים

 

אופן ההכנה:

 

1. מכינים את הג'לי לפי הוראות ההכנה שעל האריזה.
2. יוצקים את הגבינה לקערה גדולה ומרככים מעט עם כף בחישה או מרית.
3. מוסיפים את הג'לי המוכן לתוך השמנת ומערבבים היטב. רצוי לעשות זאת בהדרגה.
4. מאחדים את תערובת הגבינה והג'לי עם הקצפת.
5. יוצקים לתבנית פאי משומנת קלות. מצננים במקרר במשך כ-3 שעות.
6. מקשטים בפירות יער.

 

ערכים תזונתיים:

 

סוקמן חישבה עבורנו את הערכים התזונתיים במנה - לכל העוגה: 1,113 קלוריות, 32 גרם חלבון, 33 גרם פחמימות, 92 גרם שומן. 

 

עוגת מוס שוקולד בשני צבעים

 

ללא סוכר, ללא גלוטן

 

עוגה יפה ועשירה שמתאימה לשומרי משקל, אך פחות לסוכרתיים. סוקמן מסבירה כי המתכון מכיל סוג שונה של פחמימות מהמתכונים הקודמים והשפעתן על רמות הסוכר עלולה להיות בעייתית יותר לסוכרתיים.

 

המצרכים הדרושים:

 

6 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים, בטמפרטורת חדר
2 כפות פירורי לחם ללא גלוטן או פירורי קורנפלקס ללא סוכר (אפשר לוותר)
100 גרם שוקולד מריר ללא סוכר
100 גרם שוקולד לבן ללא סוכר
4 כפות מים רותחים
1 כף אבקת קפה נמס
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
אפשרויות לקישוט: שבבי שוקולד או קוקוס, קצפת ופירות יער

 

אופן ההכנה:

 

1. שוברים את חפיסות השוקולד – כל חפיסה לכלי משלה. ממיסים את השוקולד יחד עם המים הרותחים מעל אדים או במיקרוגל.
2. לשוקולד מריר מוסיפים את הקפה הנמס ולשוקולד הלבן מוסיפים את תמצית הווניל. מצננים לטמפרטורת חדר.
3. מקציפים את החלבונים עם קורט המלח לקצף יציב. אפשר להמתיק עם מעט סטיביה או ממתיק מלאכותי אחר.
4. מקציפים את החלמונים בשתי קערות נפרדות - 3 חלמונים בכל קערה.
5. מוסיפים את השוקולד הלבן המומס לקערת חלמונים אחת ואת השוקולד המריר לקערת החלמונים השנייה. מאחדים את החלמונים והשוקולדים בשתי הקערות הנפרדות.
6. מוסיפים מחצית מהקצף לתערובת השוקולד הלבן, ומחצית לשוקולד המריר.
7. משמנים קלות תבנית אפייה עגולה (26). מפזרים על השומן את הפירורים ומנערים קלות.
8. בוחרים באיזו תערובת אתם רוצים כבסיס ובאיזו כמילוי. את התערובת שאתם רוצים כבסיס יוצקים לתבנית. את התערובת שבחרתם כמילוי מצננים במקרר.
9. אופים את התערובת שבחרתם כבסיס במשך כ-25 דקות בחום של 180 מעלות. שכבת העוגה תתפח ולאחר סיום האפייה תשקע מעט כך שתיווצר גומה במרכזה.  
10. לאחר ששכבת הבסיס התקררה, יוצקים את התערובת שנבחרה כמילוי לתוך הגומה שנוצרה ומקררים במקרר במשך לפחות 3 שעות.
11. אפשר להוסיף פירות יער או פירות אחרים כציפוי על שכבת המילוי או על השכבה האפויה, מתחת לשכבת מילוי. מקשטים בשבבי שוקולד או קוקוס ואפשר גם בקצפת.

 

ערכים תזונתיים:

 

סוקמן חישבה עבורנו את הערכים התזונתיים במנה - לכל המנה: 1,525 קלוריות, 19 גרם חלבון, 110 גרם פחמימה, 68 גרם שומן.