מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותקוסטה ריקה בולמת תיירות תאי גזע

קוסטה ריקה בולמת תיירות תאי גזע

נסגרה קליניקה לטיפול בתאי גזע שמשכה מאות תיירים המבקשים למצוא ריפוי למחלות ניווניות ופציעות חמורות


מעל 400 זרים עברו במרפאה את הטיפול הניסיוני (צילום: אתר סטוק פוטוז)
מעל 400 זרים עברו במרפאה את הטיפול הניסיוני (צילום: אתר סטוק פוטוז)

 

קוסטה ריקה אומנם ידועה בשל החופים הטרופיים שלה, אך לא רק בגללם. ענף התיירות הרפואית שם הוא מהמפותחים בעולם. אחד התחומים הבולטים בתיירות הרפואית במדינה הוא טיפול בתאי גזע שלוקטו מחבל הטבור, רקמת שומן ומקומות אחרים בגוף. אולם בחודש שעבר הורה משרד הבריאות לאחת המרפאות הגדולות בתחום להפסיק את פעילותה בטענה שאין כל ראיה ליעילות ובטיחות טיפולים אלה.

 

"כמשרד הבריאות, אנחנו צריכים להגן על האנשים, ואם בטיחותם ויעילותם של טיפולים אלה לא הוכחו, אסור לנו לתת אותם", אמר אחד הבכירים במשרד שהסביר כי למרפאה אושר רק לאחסן את תאי הגזע שהוצאו מרקמת שומן, חבל הטבור או מוח העצם, אך לא לבצע את ההליך של השתלת תאי גזע.

 

חלק מהחולים זעמו על סגירת המרפאה. "אני חושב שזה מגוחך", אמר רוג 'רס קרנסטון, שטופל במרפאה לפני שלוש שנים עקב מחלת טרשת נפוצה אגרסיבית. "אני יודע מה זה עשה בשבילי. לא השתמשתי במקל מאז הטיפול הראשון" .ראול מונטגו המשותק מהמותניים ומטה בעקבות תאונת דרכים, סיפר על חזרה מסוימת של תחושה ברגליים בעקבות הטיפולים. "אני לא קם ורץ אבל אני מתקדם מאוד יפה".

 

אבל מומחים מבהירים כי ללא ניסויים קליניים מבוקרים, אין דרך לדעת אם הטיפול הוא זה שמביא לשיפור במצב החולים או שישנם גורמים אחרים. לדבריהם, יש לדאוג כי מקומות כאלה לא ינצלו את ייאוש החולים עם טיפול לא מוכח.

 

המרפאה Riordan's Institute of Cellular Medicine פעלה משנת 2006 ומעל 400 זרים עברו שם את הטיפול הניסיוני שאינו זמין בצפון אמריקה או אירופה, על מנת לטפל בטרשת נפוצה, פגיעות חוט שדרה, סוכרת ומחלות נוספות.

 

בקוסטה ריקה הקתולית השימוש בתאי גזע, שמקורם בעוברים אנושיים, אסור ולכן צוות המרפאה השתמש בתאי גזע בוגרים, שניתן למצואם במקומות שונים בגוף. תאי אב אלה מעוררים רקמות שונות ותאי דם בגוף והם מהווים טיפול סטנדרטי עבור לויקמיה ומחלות גנטיות אחרות.

 

אמנם הטיפולים בתאי גזע נמצאים עדיין בשלב הניסוי הקליני בארצות הברית, אך חוקרים פועלים כדי להשתמש בתאי גזע לטיפול במחלות לב, מחלת פרקינסון ומחלות אחרות.

 

הולי הובר, בת 37 אובחנה כחולה בטרשת נפוצה. היא מספרת שהחלה להרגיש את רגליה בפעם הראשונה מזה שנים, שלושה שבועות אחרי שהוזרקו לה תאי גזע שנקצרו מרקמת השומן שלה. "אני לא מתכוונת להגיד שזה פועל 100 אחוז. זה לא סביר. אבל האם אני יכולה לתפקד? כן". היא מוסיפה שהוציאה 300,000 דולר על תרופות וטיפולים הוליסטיים בארצות הברית עם תוצאות מועטות ופנתה לטיפול בתאי גזע בקוסטה ריקה שעלה 30,000 דולר. "לא היה לי מה להפסיד." היא אמרה.

 

מקור: 
ABC News

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן