אירוע מוחי
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
צריכת תה והסיכון לשבץ
עבודות שונות הראו שצריכת תה מורידה את הסיכון לשבץ. הנתונים האפידמיולוגים שנויים במחלוקת, עקב הקושי בקביעה מדויקת של מידת צריכת התה
בעבודה זו נקבע הקשר בין צריכת תה לבין שבץ.
המחקר נערך בין השנים 2007-2008 בדרום אסיה. נערכה השוואה בין 374 חולים עם שבץ אל מול קבוצת ביקורת של 468 נבדקים בריאים (גיל ממוצע 69) שגויסו משלושה בתי חולים שונים במחוז פוסאן.
נקבעה תדירות ומשך שתיית התה, כמות עלי התה וסוגי התה, כמו גם: הרגלי דיאטה ואורחות חיים.
התוצאות: ירידה משמעותית נצפתה בשיעור השבץ בקרב אלו ששתו לפחות כוס תה אחת בשבוע, כאשר הירידה המשמעותית ביותר נצפתה בקרב אלו ששתו כוס או שתי כוסות תה ירוק או מסוג Oolong מדי יום. כמו כן נצפה סיכון מופחת לשבץ בקרב אלו ששתו לאורך שנים רבות יותר.
שתיית תה לאורך זמן אכן קשורה בסיכון מופחת לשבץ.
Stroke. 2009, 40(7), 2480-2485
ועוד, בהולנד נעשה שקלול נתונים מ- 6 מיקבצי מחקרים שכללו מעל 100000 איש ו- 2155 מקרי שבץ. צריכת הפלבונולים (נוגדי חימצון) שבתה היתה בקורלציה הפוכה לסיכון שבץ , כשצריכה גבוהה היתה קשורה עם ירידה של 20% בסיכוי לשבץ.
J. Nutr. First published January 20, 2010
התה הירוק טוב גם למניעת מחלות עיניים כמו גלאוקומה.
J. Agric. Food Chem., 2010, 58 (3), 1523–1534
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט