מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
כמוניאוסטאופורוזיסחדשותצריכת שומן רווי מעלה את הסיכון לשברים

צריכת שומן רווי מעלה את הסיכון לשברים

מחקר: צריכה של שומן רווי מעלה את הסיכון לשבר צוואר ירך בכ- 30%


צריכת חומצות שומן חד-בלתי-רוויות ורב-בלתי- רוויות מורידה סיכון לשברים (צילום: panthermedia)
צריכת חומצות שומן חד-בלתי-רוויות ורב-בלתי- רוויות מורידה סיכון לשברים (צילום: panthermedia)

 

צריכה של חומצות שומן רוויות לא מזיקה רק לכלי הדם. מחקר חדש מראה כי צריכת חומצות שומן רוויות מעלה גם את הסיכון לשברי צוואר-ירך, השכיחים מאוד במבוגרים, בעיקר בנשים לאחר גיל המעבר.

 

המחקר שפורסם בכתב העת The American Journal of Clinical Nutrition בדק את הקשר בין צריכת חומצות שומן לבין הסיכון להופעת שברים על רקע אוסטיאופורוזיס בנשים לאחר גיל המעבר. המחקר נערך על למעלה מ-137,000 נשים לאחר גיל המעבר, כאשר החוקרים בדקו את צריכת השומן הרווי באמצעות שאלונים ובמקביל בדקו את המקרים של שברי צוואר ירך.

 

הממצאים הראו כי צריכה גבוהה של חומצות שומן רוויות מעלה ב-31% את הסיכון לשברי צוואר ירך. יחד עם זאת, צריכת חומצות שומן חד-בלתי-רוויות וחומצות שומן רב-בלתי- רוויות קשורה לירידה בסיכון לשברים.

 

 

Am J Clin Nutr (October 27, 2010). doi:10.3945/ajcn.2010.29955

 


עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה