מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
צריכת ירקות ופירות מפחיתה סיכון מחלות לב
תזונת פירות וירקות קשורה עם ריכוז נמוך יותר של כולסטרול
מחקרים רבים הראו את הקשר בין תזונה נכונה ובין הפחתת רמת הסיכון לכולסטרול גבוה ולמחלות לב, מחקר זה בדק את הקשר ההפוך בין צריכת פירות וירקות ובין רמת הסיכון למחלות לב. במחקר השתתפו 840 גברים ונשים מטהרן, בין הגילאים 18-74. על מנת לקבל תוצאות שלא מושפעות ממשתנים אחרים מלבד תזונת הפירות והירקות, נעשתה התאמה סטטיסטית והתחשבות בגיל, מין, מסת הגוף וצריכת האנרגיה של כל נבדק, האם הנבדק מעשן או לא מעשן, רמת הכולסטרול בתזונה שלו וכן האם יש לו היסטוריה רפואית של סוכרת או מחלות לב. היתה התייחסות גם לאורח החיים של הנבדק מבחינת פעילות גופנית, חינוך ורמת השומן הרווי והבלתי רווי בתזונה. לאחר כל ההתאמות הסטטיסטיות ובדיקה מקיפה של הממצאים הוכח כי צריכת פירות וירקות קשורה עם ריכוז נמוך של כולסטרול בגוף וכי ככל שצריכת הפירות והירקות מוגברת כך רמת הסיכון למחלות לב מופחתת.
Metabolism. 2009, 58(4), 460-468
ועל צמחונות ושיפור מצב מחלות הלב.
נראה שגם הסיכוי לסרטן הלבלב פוחת עם יותר צריכת ירקות ופירות וויתור על שומנים מן החי (בשר או חלב).