מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותצעד קטן לתא עצב, צעד ענק לתיקון עצבים

צעד קטן לתא עצב, צעד ענק לתיקון עצבים

פריצת דרך אפשרית בתיקון נזק עצבי


תיקון נזק שנגרם לתאי עצב הוא אחת הבעיות הקשות והלא פתורות שקיימות כיום ברפואה. חוקרים

מ-NeurologicaI Institute and Hospital במונטריאל עשו פריצת דרך אפשרית לקראת פתרון בעיה זו. המחקר שלהם בנושא הראה כי תאי עצב יכולים לגדול וליצור קשר פונקציונלי דרך סינפסות, שהן בעצם צמתים דרכם התאים מתקשרים זה עם זה, בעזרת התקן מלאכותי שמורכב מחרוזי פסלטיק מצופים חומר המעודד הדבקה והוא בעצם מושך אליו את תאי העצב.

 

לדברי ד"ר קולמן, החוקר הראשי "טיפולים רבים שקיימים כיום מכוונים לשקם את הקשר בין תאי העצב. הגישות המסורתיות דורשות צמיחה מחודשת של תאי עצב למרחקים ארוכים כדי להשיב תיפקוד פונקציונלי. הרעיון החדשני מנסה לעקוף את המכשולים של הצורך בגדילת תאי עצב למרחקים ארוכים ואת הצורך בסינפסה על מנת ליצור תקשורת בין תאית".

 

התוכנית החדשה מנסה ליצור קשר בין תאי עצב בריאים דרך מצע מלאכותי. מחקר זה הוא ראשון מסוגו שמראה כי ניתן ליצור סינפסה מרכיבים מלאכותיים. על מנת העריך את תיפקוד הסינפסה, נשלח גירוי חשמלי בתוספת צבע מתא עצב. התוצאה הייתה כי הצבע נראה בצידה השני של הסינפסה, כלומר, הייתה העברת פעילה של הצבע בין תאי העצב.

 

המחקר הנוכחי טומן בחובו הבטחה למצע מלאכותי שיתגבר על תאי עצב פגועים.

 

The Journal of Neuroscience, October 7, 2009, 29(40):12449-12466

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן