מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

טרשת נפוצה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהחדשותצעד נוסף במיפוי הגנטי

צעד נוסף במיפוי הגנטי

חוקרי ה- Mayo Clinic זיהו 2 גנים עם פוטנציאל טיפולי לטרשת נפוצה. כך הראה מחקר ראשוני חדש שייתכן ובעתיד יישפר את הטיפול ואת הניבוי של מהלך המחלה


מחקר של ה- Mayo Clinic מצא כי 2 גנים בעכברים היו קשורים למערכת עצבים מרכזית עם יכולת שיקום טובה יותר בטרשת נפוצה. ממצאים אלו מעניקים לחוקרים תקווה שיוכלו לפתח טיפולים יעילים יותר לאנשים עם טרשת נפוצה ולנבא את מהלך המחלה של המטופלים. מחקר זה הוצג בכנס ה- ECTRIMS.


"רוב מחקרי הגנים בטרשת נפוצה בחנו את הסיכוי לחלות במחלה – או מדוע אנשים מסויימים מקבלים טרשת נפוצה ומדוע אחרים לא", כך אמר אלן ביבר, החוקר הבכיר. "המחקר הנוכחי בוחן, מתוך אלו שכבר יש להם טרשת נפוצה, מדוע לחלקם יש מהלך מחלה רגוע ומדוע לאחרים ישנה פגיעה קשה מאוד מן הטרשת הנפוצה, בנוסף בחנו מהם המשתנים הגנטיים שקובעים איך יראה מהלך המחלה".


ה- Mayo Clinic מספקת טיפול לכ- 2,500 מטופלי טרשת נפוצה מדי שנה. צוות המחקר במרכז הצליח למצוא 2 גנים שהבדילו בין מהלך מחלה חמור שהוביל לשיתוק בעכברים לבין מהלך מחלה קל בו מערכת העצבים הצליחה לשקם את הפגיעה שנגרמה מן הטרשת הנפוצה. צוות המחקר השתמש בטכניקת מיפוי גנים חדשה ויעילה במיוחד הזמינה כיום רק לשימוש בעכברים.


"זה אפשרי שזיהוי הגנים הללו יספק את הרמז הראשון להבדלים בין מהלכי המחלה, בין אלו החמורים לאלו השפירים יותר". מסביר ד"ר ביבר. "הניתוח הגנטי הראה, שמערכת עצבים מרכזית טובה היכולה לשקם את עצמה, מופעלת ע"י גירוי של מסלול גנטי אחד ואינהיביציה (עיכוב) של מסלול גנטי שני. למרות שהמחקר הוא רק בתחילת הדרך, בסופו של דבר הממצאים יכולים להוביל לטיפול יעיל שיצליח לעורר ולעכב את המסלולים הגנטיים המתאימים במטופלים עם טרשת נפוצה".


לפי ד"ר ביבר, המחקר מציע שיש מספר קטן של גנים הקובעים ומשפיעים באופן דטרמיניסטי על יכולת השיקום של מערכת העצבים המרכזית בעקבות מחלה דה-מיאלנטיבית, ולא מספר גדול של גנים שכל אחד מהם משפיע בצורה קלה בלבד, כפי שהציעו מחקרים אחרים עד עתה.


"אם כך הדבר, יתאפשר לחוקרים בעתיד למפות את הגנים החשובים והמשפיעים על יכולת השיקום של מערכת העצבים המרכזית, בקרב מטופלים עם טרשת נפוצה, כך לנבא את מהלך המחלה, באמצעות קריאת המפה הגנטית שלהם", אמר ד"ר משה רודריגז, מנהל המרכז לטרשת נפוצב ב- Mayo Clinic . "כלי אבחנתי כזה יכול לתרום מאוד למטופלים עם טרשת נפוצה ויכול להמשיך את הרעיון של "רפואה אינדיבידואלית", בה לכל מטופל מתאימים טיפול ייחודי על-פי מאפייניו האישיים".

 


מתוך אתר ה- Mayo Clinic