מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותצנתור על גבי ה- IPAD

צנתור על גבי ה- IPAD

טכנולוגיה ראשונה מסוגה מאפשרת לרופאים ולמטופלים לצפות בצנתור על מסך האייפד


פרופ' קורנובסקי וד''ר חנה וקנין אסא מסבירים מהלך צנתור (צילום: דוברות בית החולים)
פרופ' קורנובסקי וד''ר חנה וקנין אסא מסבירים מהלך צנתור (צילום: דוברות בית החולים)

 

רפואה בגובה העיניים: טכנולוגיה מתקדמת וראשונה מסוגה בעולם שפותחה במיוחד עבור מכון הצנתורים בבית החולים בילינסון, מאפשרת לצפות בכל החומר הרפואי שנאסף במהלך הצנתור, ישירות על גבי מסך האייפד (IPAD). האפליקציה מאפשרת להציג למטופל ולבני משפחתו את ההליך הרפואי שעבר בצורה ברורה וגם מאפשרת לצוות הרפואי להתייעץ בכל מקום ובכל זמן.

 

צנתור לב הינה פעולה רפואית המספקת מידע מדויק ומפורט לגבי פעילות הלב ומצב העורקים המזינים אותו. המידע המושג בצנתור עוזר לרופאים לאבחן במדויק את הבעיה ולבחור את הטיפול המתאים ביותר, וגם לבצע את ההליך בפועל.

 

האפליקציה החדשה, פרי שיתוף פעולה של בית החולים עם חברת מקסון (Mckesson), מאפשרת למצנתר להציג למטופל ולבני משפחתו את ההליך הרפואי שעבר בצורה קלה, ברורה ומקצועית, באופן חזותי, ברזולוציה גבוהה ביותר.

 

"זו סנונית ראשונה, המבשרת על עידן חדש של רפואה" אומר יוזם הפרויקט, פרופ' רן קורנובסקי, מנהל מכון הצנתורים שבמערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי "במקום להסביר למטופל ולבני משפחתו באקרובאטיקה של מילים מה זה צנתור ומה ביצענו במהלך הפעולה, אני מציג באמצעות האייפד את ההליך הרפואי באופן חזותי, ברור ומקצועי. זו חוויה מסוג אחר, המאפשרת לייצר רפואה "בגובה העיניים". באמצעות חווית השימוש באייפד השיח עם המטופל משתנה, ואף הופך לענייני יותר. אין צורך להשתמש במגוון תיאורים ותרשימים והמטופל יכול להתעמק ב'מה' במקום ב'איך' ".

 

באמצעות האפליקציה, המידע הנאסף במהלך הצנתור נקלט - החל מהליך של ניטור ומדידת לחצים בתוך הלב והזרקת חומר ניגוד לצורך הדגמת כלי הדם, ועד הרחבת עורקים כליליים על ידי בלון והשתלת תומכנים (סטנטים). חומר זה ניתן לצפייה מיד בסיום ההליך על מסך האייפד. התוכנה מאפשרת להציג למטופל גם חומר הדרכה ומידע נוסף לפני ואחרי ההליך הרפואי מבלי שהוא יצטרך לקום ממיטת חוליו.

 

בזכות ניידותו של המכשיר ורמת האבטחה הגבוהה, האפליקציה גם מאפשרת התייעצות של הצוות הרפואי ממחלקות שונות בכל מקום ובכל זמן, וכן ביצוע מדידות ובדיקת ערכים ישירות על מסך המכשיר, דבר המשפר ומייעל את הטיפול.

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה