מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותצמחונות מפחיתה את הסיכון למוות ממחלות

צמחונות מפחיתה את הסיכון למוות ממחלות

צמחונות קשורה עם פחות מוות מסיבות של מחלות לב, מחלות כליה ומחלות אנדוקריניות


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

אחד הנושאים בהם עוסקים בשנים האחרונות באופן משמעותי, הוא הצמחונות, על גווניה השונים. אחת הדחיפות המשמעותיות לנושא הופיעה בדמות הרצאתו של גארי יורופסקי, המנסה לשכנע בהרצאתו לעבור לדיאטה טבעונית מלאה, קרי ללא מאכלים שמקורם בחי. כעת מחקר פרוספקטיבי רחב היקף שפורסם בג'ורנל הרפואי היוקרתי JAMA Intern Med בדק את הקשר עם הרגלי תזונה צמחוניים ומוות מכל הסיבות. על פי תוצאות המחקר יש קשר חיובי בין צמחונות לבין תמותה פחותה מכל הסיבות.


החוקרים מאוניברסיטת קליפורניה השתמשו במדגם ענק של 73,308 אנשים החברים בקבוצת האדוונטיסטים -  קבוצה נוצרית המאמינה בחזרתו של ישו לעולמינו. באמצעות שאלונים חולקו הנבדקים לחמש קבוצות תזונה: תזונה לא צמחונית, צמחונות חלקית, צמחוניים שאוכלים גם מאכלי ים, צמחוניים שאוכלים חלב וביצים וטבעוניים שאינם אוכלים שום מזון הקשור בעולם החי.


לאחר מכן עקבו החוקרים אחר הנבדקים במשך 5.79 שנים, ורשמו את כל מקרי המוות בקבוצה, מכל הסיבות. במהלך השנים נרשמו 2,570 מקרי מוות מכל הסיבות. ככלל שיעור התמותה היה 6.5 מקרים לכל 1000. מתוך כך חישבו החוקרים את הסיכון למוות בקרב לא צמחוניים לעומת צמחוניים, ונמצא כי הסיכון של הצמחוניים לתמותה היה נמוך ב-12% מאשר הלא צמחוניים.


בנוסף לכך, בדקו החוקרים, מי מבין קבוצות הצמחונות השונות הייתה בעלת הסיכון הנמוך ביותר לתמותה ומצאו כי בקרב צמחוניים שאוכלים מאכלי ים הסיכון למוות היה נמוך ב-19% אחוז לעומת לא צמחוניים, בקרב טבעוניים הסיכון היה נמוך ב-15%, בקרב צמחוניים שאוכלים חלב וביצים הסיכון היה נמוך ב-9% ובקרב צמחוניים חלקיים הסיכון היה נמוך ב-8%.


בנוסף, מצאו החוקרים כי נמצא קשר מובהק בין צמחונות ובין הירידה בסיכון למוות ממחלות קרדיו וסקולריות, מחלות שאינן קרדיו וסקולריות וממחלות שאינן סרטן, מחלות אנדוקריניות ומחלות כליה.
עוד מציינים החוקרים, כי בקרב הגברים, הקשר בין צמחונות להימנעות מתחלואה, היה משמעותי יותר מאשר בקרב נשים.


לסיכום, טוענים החוקרים כי יש לקחת את תוצאות המחקר בחשבון כאשר מבצעים המלצות תזונתיות.

 

 

JAMA Intern Med. June 3, 2013, ONLINE FIRST

 

לניסוי הצמחונות בכמוני

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

 

אני ממעיטה בפחמימות/דגנים בגלל הסוכרת ולא קבעתי מראש ביצה אחת, פשוט ככה יוצא.

בקשר לחלבון, מסתבר שאנחנו צריכים פחות חלבון ממה ששערנו פעם, ראה מספר קישורים בפוסט שכתבתי על אריכות חיים.

http://www.camoni.co.il/index.php?idr=402&pid=3632

שאול_
22/06/13 16:22

ד"ר דינה שלום

 

1. לפי מה קבעת ביצה אחת?

2. מדוע מעט דגנים? חשש קלורי? אזי איך את משיגה חלבון מלא ? הרי לאספקת כל חומצות האמינו יש צורך לאכול דגנים וקיטניות או בשר ודגים לא רצוי לאכול כל יום.

 

בתודה

אני פחות או יותר אוכלת כמוך (אבל רק ביצה אחת בשבוע ומעט דגנים) smiley

ממליצה לכולם להיות החוקרים של עצמם ולבחון איך בריאותם נראית לאור התזונה שבחרו.

 

 

שאול_
22/06/13 14:44

יש לי שילוב שאולי  טרם נחקר.

במידה וכן אשמח לשמוע.

ללא בשר, ללא מוצרי חלב ורק במשך השנה האחרונה הוספתי 3 ביצים לשבוע.

פעמיים דג בשבוע.

הרבה דגנים וקיטניות להשגת חלבון מלא.

וכמובן ירקות ירקות ופירות  ואגוזים מסוגים שונים.

ועקרון: ללא מוצרים תעשיתיים אלא רק ישר מאמא אדמה (לדוגמא ללא לחם רק גרעיני דגנים וקיטניות)

הי שאול, האם אתה צמחוני או שמעכשו תתחיל? ספר לנו על התוצאות...

שאול_
22/06/13 7:14

ברמה הלוגית (המציאות לא תמיד מתאימה אבל מנסים):

צמחונות עם מאכלי ים שיפור 19 אחוז

טבעונות 15 אחוז.

הערכה שלי : טבעונות + מאכלי ים כנראה ניתן להשיג אפילו יותר מ- 19 אחוז וזה הכיוון שכנראה אנסה.

דרך אגב טבעונות גם אומר מאכלים לא מבושלים/מחוממים?

אני חושבת שהכוונה היא לצמחונות ללא חלב וביצים אבל כן עם דגים...

הנה תקציר המאמר

http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1691919

ואם אתה רוצה את המלא - תבקש מהחוקר הראשי Gary E. Fraser שהנה האימייל שלו

[email protected]

שאול_
17/06/13 12:42

לא ברור מהי צמחונות עם מאכלי ים.

האם זה כולל מוצרי חלב?

האם זה כולל ביצים?

היכן הלינק לכתבה המקורית באנגלית?

אולי עדיף ביותר טבעונות + מאכלי ים?

 

בתודה

denur1
09/06/13 18:08

ישנם משתנים של הסביבה ויש את השוני בין אדם לאדם,

לכן אין אפשרות להמליץ על תפריט אחיד.

עמית-אלתם
08/06/13 16:57

צמחונות +מאכלי ים 19% ירידה בתמותה לעומת לא צימחוניים

טבעונות         רק 15%    ירידה בתמותה בהשוואה ללא צימחוניים

פשוט-יוגה
07/06/13 13:44

צמחונות (לעומת תזונה מן החי) מפחיתה את הסיכון לחלות במחלות השפע הנפוצות במערב, אך מירב היתרונות הבריאותיים מגיעים דווקא מתזונה טבעונית שמבוססת על מזונות מלאים מן הצומח.
ראו את ההרצאה של ד"ר מייקל גרגר, במאמר בקישור להלן, שסוקרת מחקרים רפואיים אשר משווים בין תזונה מן החי, תזונה צמחונית ותזונה טבעונית.

http://simply-yoga.co.il/healing-with-nutrition/

המאמר בקישור לעיל עוסק בקשר בין תחלואה במחלות השפע הנפוצות במערב (סרטן, סוכרת, מחלות לב, יתר לחץ דם, אירוע מוחי, השמנת יתר וכד') לתזונה מן החי וריפוי מחלות אלו בעזרת תזונה המבוססת על מזונות מלאים מן הצומח.