מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
צמחונות מפחיתה את הסיכון ללב בשליש
מחקר: הסיכון לאשפוז או מוות ממחלות לב נמוך ב-32% בצמחונים בהשוואה לאנשים שאוכלים בשר ודגים
מחלת לב היא סיבת המוות הראשונה בעולם המערבי. מחקר חדש שפורסם בכתב העת American Journal of Clinical Nutrition מעלה את האפשרות שצמחונות יכולה להפחית באופן משמעותי את הסיכון.
חוקרים מאוניברסיטת אוקספורד בחנו נתונים של כמעט 45,000 מתנדבים מבריטניה וסקוטלנד, 34% מתוכם צמחונים.
המשתתפים גויסו למחקר בשנות ה-90. עם הצטרפותם הם השלימו שאלונים מפורטים שבחנו את הבריאות ואורח החיים שלהם, שכללו שאלות על תזונה, פעילות גופנית וגורמים אחרים המשפיעים על הבריאות. כמחצית מהמשתתפים גם עברו מדידות לחץ דם ובדיקת כולסטרול.
הנחקרים היו במעקב עד שנת 2009. במהלך התקופה אירעו 1,235 מקרים של מחלת לב, בהם 169 מקרי מוות.
לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון גורמים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות כמו גיל, עישון, צריכת אלכוהול, פעילות גופנית, רמת השכלה ורקע סוציו-אקונומי, הם מצאו סיכון נמוך ב-32% למחלות לב בקרב צמחונים.
עוד נמצא כי לצמחונים היה לחץ דם נמוך יותר ורמות כולסטרול נמוכות יותר מאשר אנשים שאינם צמחונים, מה שעשוי להוות את הסיבה המרכזית לסיכון המופחת למחלות לב.
באופן טיפוסי, לצמחונים היה BMI נמוך יותר והם סבלו פחות מסוכרת, אך זה לא השפיע באופן משמעותי על הסיכון. כאשר החוקרים נטרלו את השפעת ה-BMI של המשתתפים על התוצאות, לצמחונות נותר סיכון נמוך ב-28% לפתח מחלת לב.
מחקר שפורסם בשנת 2011 מצא כי צמחונות מפחיתה את הסיכון לסוכרת.
לפרטים נוספים באתר אוניברסיטת אוקספורד
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה