מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותציפיות, מצב רוח ותבנית אכילה בחולים עם הפרעת אכילה בולמוסית

ציפיות, מצב רוח ותבנית אכילה בחולים עם הפרעת אכילה בולמוסית

דיכאון פוגע בהשפעת שינויי מצב הרוח על התיאבון


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

אנשים עצובים לעיתים קרובות אוכלים חטיפים משמינים מתוך מחשבה שאכילה זו תשפר את מצב רוחם.


חוקרים מהולנד בדקו האם שינוי בציפיות ובמצב הרוח הם בעלי השפעה על הצריכה הקלורית, והאם תסמיני דיכאון מקטינים את הצריכה הקלורית.

73 נשים עם הפרעת אכילה בולמוסית שובצו באופן אקראי לאחד משני מצבים: מצב בו ציפיותיהם או מצב רוחם לגבי מזון אוששו או לא אוששו.

הנבדקות צפו בסרט עצוב או משעשע ולאחר מכן נדרשו לבצע משימת טעימה.

להפתעת החוקרים לא נמצא הבדל בין הקבוצות, כל הנבדקות צרכו כמות קלורית זהה ללא קשר לתחושתם לגבי המזון והסרט אליו נחשפו.

מסקנת החוקרים היא שהתערבות ברמת מצב הרוח או הציפיות אינה משפיעה על הצריכה הקלורית.

אבל -  ציפיות גבוהות להנאה ממזון בשילוב עם גירוי המביא לשיפור מצב הרוח (סרט משעשע) גורמים לעלייה בצריכה הקלורית. אנשים ללא דיכאון אוכלים פחות לאחר גירוי שלילי המשפיע על מצב הרוח בעוד הצריכה הקלורית של חולים עם דיכאון אינה מושפעת מגירויים המשפיעים על מצב הרוח.

החוקרים הסיקו שחולים עם דיכאון מאבדים את השפעת שינויי מצב הרוח על התיאבון והצריכה הקלורית.

 

Appetite. 2009, 53(2), 166-173
 

 

 

תרגום ועריכה: ד"ר זיו פז