מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
כמונילחץ דםחדשותצימוקים עשויים להפחית לחץ דם

צימוקים עשויים להפחית לחץ דם

אם לחץ הדם שלכם מעט גבוה מהרגיל, מצב המכונה טרום יתר לחץ דם, ייתכן שנשנוש צימוקים יעזור


מבחינת לחץ הדם, עדיף לנשנש צימוקים מאשר חטיפים אחרים (צילום: Shutterstock)
מבחינת לחץ הדם, עדיף לנשנש צימוקים מאשר חטיפים אחרים (צילום: Shutterstock)

 

מחקר חדש מעלה את האפשרות שבאנשים עם לחץ דם מעט גבוה מהרגיל, צריכה קבועה של צימוקים שלוש פעמים ביום עשויה להפחית את לחץ הדם, בעיקר בהשוואה לאכילה של חטיפים נפוצים אחרים. 

 

החוקרים מהמרכז לחקר מטבולי Louisville שהציגו את ממצאיהם בכנס איגוד הקרדיולוגיה האמריקאי, מספרים כי פעמים רבות מצהירים כי צימוקים מפחיתים לחץ דם, אך הם לא מצאו עדויות אובייקטיביות לכך בספרות הרפואית. לדבריהם, המחקר החדש, אותו ביצעו במימון של מועצת שיווק הצימוקים בקליפורניה, מראה כי אם יש בחירה בין אכילת צימוקים לחטיפים אחרים, כמו למשל קרקרים ועוגיות, עדיף לנשנש צימוקים, לפחות בהקשר של לחץ הדם.

 

במחקר הנוכחי, מחקר קליני מבוקר, החוקרים השוו את ההשפעה על לחץ הדם של צימוקים מול חטיפים אחרים שלא הכילו ירקות או פירות, אך הכילו את אותו מספר קלוריות למנה. 46 גברים ונשים עם טרום יתר לחץ דם נשנשו כחופן צימוקים או חטיפים אחרים 3 פעמים ביום במשך 12 שבועות. החוקרים גם נטרלו הבדלים בתזונה ובפעילות הגופנית של הנבדקים.

 

ניתוח הנתונים הראה כי בהשוואה לחטיפים אחרים, צימוקים הפחיתו באופן משמעותי את לחץ הדם הסיסטולי (הערך הגבוה בקריאת לחץ הדם) בשבוע 4, 8 ו- 12. במשך השבועות הירידות בלחץ הדם נעו בין 4.8 מ"מ כספית ל- 10.2 מ"מ כספית. גם לחץ הדם הדיאסטולי ירד בכל נקודות הזמן, עם ירידות שנעו בין 2.4 ל- 5.2 מ"מ כספית. החטיפים האחרים לא הפחיתו את לחץ הדם.

 

המחקר לא זיהה כיצד צימוקים מפחיתים את לחץ הדם, אך החוקרים מסבירים כי צימוקים עשירים באשלגן, בסיבים, בפוליפנולים, טנינים ונוגדי חמצון נוספים. כך למשל, 60 צימוקים מכילים גרם סיבים ו- 212 מ"ג אשלגן. אשלגן ידוע כמפחית לחץ דם. החומרים האחרים עשויים להשפיע לטובה על כלי הדם. כעת יש לבצע מחקרים נוספים וגדולים יותר כדי לקבוע אם צימוקים אכן מפחיתים לחץ דם.

 

 

רוצים להפחית את לחץ הדם באופן טבעי? ריכזנו דרכים להפחתת לחץ דם ללא תרופות

 

American College of Cardiology’s 61st Annual Scientific Session

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

Roz
30/03/12 11:54

 צימוקים טוב ללחץ דם אבל לא לסוכרת. האם מישהו יכול לענ ות על זה.