שאלה: האם צבעי מאכל באוכל, יכולים לגרום לסרטן?
לריסה גליק משיבה: ראשית חשוב לציין כי קיימים הבדלים בין צבעי מאכל טבעיים וצבעי מאכל מלאכותיים, השימוש בצבעי מאכל טבעים נחשב לבטוח. חלק מצבעי מאכל מלאכותיים אכן נמצאו כפוגעים בבריאות האדם ועלולים לגרום לאלרגיות , היפראקטיביות, מגרנות וגידולים.
קיימת המלצה להגבלה בשימוש בצבעי מאכל. הבעיה היא שהיום קשה מאוד לעקוב אחר כמות הנצרכת של צבעי מאכל, שכן מוצרי מזון רבים מכילים אותם בכמויות שונות (אגב חברות אינן מציינות את כמות צבעי המאכל בהם הן משתמשות).
המלצה אישית - לחפש מצרכים שאינם מכילים צבעי מאכל מלאכותיים.
יש לכם מה להוסיף לדיון? הכנסו לפורום