הפעם קבלו מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה מאד. אפשר לעשותה בכמה ורסיות - שמנה יותר או פחות, והיא אהובה גם על ילדים וגם על מי שלא חובב את הירקות שהיא מכילה בצורתם האחרת (כרובית, גזר, ברוקולי, תירס).
חומרים:
1. גבינת שמנת נפוליאון שום שמיר 30% (רוצים פשטידה רזה? קחו אותו דבר בסימפוניה 5%)
1. גבינה בולגרית מעודנת 5%
2. 3 ביצים
4. קמח תופח מאליו לבן וכנל מלא
5. קופסת תירס קל מסוננת מהמים
6. חבילת סנפרוסט לקט נורמנדי (כרובית, ברוקולי וגזר גמדי)
7. תבלינים: שום, פלפל
8. לא חובה - קוטג' 5%
מה עושים?
מבשלים קלות את הלקט (אלא אם הוא היה מופשר היטב כבר)
מסננים
שמים בקערה
מועכים קלות במזלג
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב
לא להתקמצן על התבלינים בבקשה!
כמה קמח? שאלה מצוינת. הייתי מעריכה ב4 כפות קמח מלא ו-4 כפות קמח לבן - שניהם מסוג תופח מאליו. זה חשוב.
מערבבים, כאמור, הכל היטב.
משטיחים בתבנית (אני עושה בתבנית עגולה 26-28)
מכניסים לתנור שחומם מראש ל160-180 מעלות לכ40 דק (אני אופה בטורבו).
הריח כבר יאותת לכם מתי זה מוכן.
בתיאבון!