מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
כמונילחץ דםחדשותפעילות גופנית קלה מפחיתה לחץ דם

פעילות גופנית קלה מפחיתה לחץ דם

בנשים שמנות, גם פעילות אירובית קלה מפחיתה את לחץ הדם


גם פעילות גופנית מעטה ופשוטה יכולה להיטיב עם הבריאות (צילום: Shutterstock)
גם פעילות גופנית מעטה ופשוטה יכולה להיטיב עם הבריאות (צילום: Shutterstock)

 

גם כמויות קטנות יחסית של פעילות גופנית יכולות לסייע לנשים שמנות מבוגרות להפחית את לחץ הדם שלהן. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת Menopause.

 

במחקר השתתפו 404 נשים שמנות או בעלות עודף משקל בנות 45 עד 75, שלא נהגו לזוז הרבה בחיי היום-יום. לכולן היה לחץ דם גבוה מהתקין. הנשים חולקו לשתי קבוצות מרכזיות: קבוצה שביצעה פעילות גופנית וקבוצה שהמשיכה באורח החיים הרגיל שלה, שלא כלל פעילות גופנית. בקבוצה שביצעה פעילות גופנית היו 3 תת-קבוצות לפי רמת עצימות הפעילות. הפעילות הגופנית בוצעה במשך 6 חודשים.

 

בקבוצת הפעילות הגופנית הראשונה, הנשים קיבלו את כמות הפעילות האירובית שמומחים לרוב ממליצים באופן כללי לרוב המבוגרים – כ- 2.5 שעות של פעילות מתונה לשבוע. קבוצה שנייה קיבלה כמחצית מכמות הפעילות הגופנית של הקבוצה הראשונה. הקבוצה השלישית עבדה קשה יותר – כמות השווה לכמעט 4 שעות של פעילות מתונה בשבוע.

 

החוקרים ממכון המחקר Pennington בלואיזיאנה מצאו כי נשים שביצעו פעילות גופנית בעצימות נמוכה – הליכה על הליכון או דיווש באופניי כושר – איזנו את לחץ הדם שלהן בפעילות.

 

לחץ הדם בפעילות מתייחס לרמות לחץ הדם במהלך פעילות גופנית, כולל רוטינות יומיות כמו הליכה בחנות או עליה במדרגות. בעוד שזה נורמאלי שלחץ הדם עולה כשאנחנו פעילים, עליות תלולות נקשרו לסיכון מוגבר למחלות לב – וזאת באופן עצמאי, ללא קשר ללחץ הדם הרגיל של האדם במנוחה.

 

בסיום תקופת המחקר, בכל 3 קבוצות הפעילות היה שיפור בלחץ הדם בעת פעילות. בקבוצה הפעילה ביותר, לחץ הדם הסיסטולי ירד בכ- 14 נקודות בממוצע. אבל הקבוצה שביצעה את כמות הפעילות הקטנה ביותר לא נותרה הרבה מאחור – בקרב קבוצה זו לחץ הדם הסיסטולי הממוצע ירד ב- 11 נקודות. ממוצע לחץ הדם הדיאסטולי בפעילות ירד רק בקבוצה שביצעה את הפעילות הגופנית הרבה ביותר.

 

הפעילות הגופנית לא שינתה את לחץ הדם של הנשים במנוחה. אבל, לדברי החוקרים, מכיוון שלחץ דם גבוה בפעילות עשוי להעמיס על הלב, הפחתתו – אפילו ללא השפעה על לחץ הדם במנוחה – עשויה להיטיב עם הלב.

 

החוקרים מסכמים ואומרים כי בשורה התחתונה, גם פעילות גופנית מעטה ופשוטה – כמו טיול בשכונה - יכולה להיטיב עם הבריאות.

 

 

איך מפחיתים לחץ דם ללא תרופות? 

 

 Menopause, online December 12, 2011

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה