מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סרטן השד

מנהלי קהילה

פרופ' תניר אלוייס
פרופ' תניר אלוייס
מומחית בכירורגיה כללית וכירורגית שד מנהלת מערך השד במרכז הרפואי הדסה פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית
עו
עו"ס אורית שפירא
* מנהלת מחלקת שיקום ורווחה של האגודה למלחמה בסרטן וחברת הנהלת 'האגודה הישראלית לפסיכואונקולוגיה'.   *מנחת קבוצות בכירה באגודה (קבוצת בוגרים צעירים, קבוצת נשים צעירות המתמודדות עם סרטן, קבוצת תמיכה לזוגות שאחד מבני הזוג חלה בסרטן, קבוצת תמיכה להורים שכולים ועוד) ואחראית על עדכון המידע של האגודה למלחמה בסרטן בנושא 'זכויות ושירותים, מידע לחולי סרטן'.   * בוגרת תואר שני בהצטיינות בעבודה סוציאלית (MSW), אוניברסיטת תל אביב. מומחית בתחום הבריאות.   * בעבר עובדת סוציאלית, המחלקה האונקולוגית, מרכז רפואי תל אביב (איכילוב) והעובדת הסוציאלית ב'הוספיס בית' של האגודה למלחמה בסרטן, תל השומר.
ד
ד"ר רינת ברנשטיין מולכו
מנהלת היחידה האונקוגנטית במרכז הרפואי שיבא, תל השומר. בוגרת בית בית הספר לרפואה של הטכניון בחיפה. התמחות במערך אונקולוגי במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי (איכילוב), ובהמשך התמחות בגנטיקה רפואית במכון הגנטי במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי (איכילוב). מ-2017 רופאה בכירה ביחידת השד במכון האונקולוגי במרכז רפואי שיבא תל השומר, עד למינוי מנהלת היחידה האונקוגנטית בשיבא ב-2021. משלבת עבודה בטיפול בחולות סרטן שד בכל שלבי המחלה, ובייעוץ גנטי למשפחות וחולים עם חשד לתסמונות סרטן תורשתיות.
עו
עו"ד בר חן- לוי
אחראית תחום מיצוי זכויות בעמותת 'אחת מתשע'. נותנת ייעוץ והכוונה לנשים המתמודדת עם סרטן שד בכל הקשור לזכויותיהן הרפואיות, ומסייעת להן במידת הצורך במיצוי זכויות אלה מול הרשויות השונות, כגון: ביטוח לאומי, מס הכנסה, קופות חולים, חברות ביטוח ועוד.

מובילי קהילה

נעה גביש
נעה גביש
אישה ואמא לשלושה ילדים :)הומאופטית בהכשרתי. אפיה ובישול הן אחת האהבות שלי במיוחד כשהן מאירות ומשמחות אחרים. בשבילֵי חיי ליוותי נשים במסע הלידה המיוחד שלהן, והיום אחרי מסע ברכבת ההרים, עקב גילוי גידול סרטני בשד, שנכפה עלי, אני יודעת ומבינה כמה חשוב הליווי של מישהי שהייתה שם ולו רק כדי להקשיב ולחבק. אני אשמח ללוות ולהיות בשביל מי שצריכה ורוצה.   הסדנא שלי - תשוקות מרפאות - תשוקות ומיניות בזמן משבר ושינוי - ערב חד פעמי יחודי ומרומם את הנפש בו ביחד אתכם אנחנו נזכרים שתשוקה, לכל מה שנעשה היא חלק מאיכות ובריאות החיים שלנו. מוזמנות לקבוצה שלי בפייסבוק : תשוקות מרפאות
יסמין כהן
יסמין כהן
בלוגרית וכותבת תוכן, נמצאת בעיצומו של פרויקט מימון המונים לספר "יומן צמיחה" היכנסו ותמכו: https://tinyurl.com/recovery-diary נמצאת פה כדי לחזק ולהתחזק. מאמינה שהכל קורה לטובתנו.
כמוניסרטן השדחדשותפעילות גופנית מפחיתה סיכון לשבעה סוגים של סרטן

פעילות גופנית מפחיתה סיכון לשבעה סוגים של סרטן

החלטתם שב-2020 תקפידו לבצע פעילות גופנית באופן קבוע? מחקר חדש מעלה כי פעילות לפי ההנחיות קשורה לסיכון מופחת לסוגים מסוימים של סרטן


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

ידוע כי פעילות גופנית מפחיתה את הסיכון למחלות כגון סוכרת סוג 2 ומחלות לב וכלי דם. כעת חוקרים מהחברה האמריקאית לסרטן מצאו שניתן להוסיף לרשימת ההטבות של פעילות גופנית קבועה גם הפחתה בסיכון למספר סוגים של סרטן.

 

במסגרת המחקר החדש שממצאיו פורסמו בכתב העת Journal of Clinical Oncology החוקרים ניתחו נתונים מ-9 מחקרים שכללו יחד 755,459 נבדקים בוגרים שהיו ללא סרטן בתחילת המעקב שנמשך כעשר שנים.

 

נמצא כי נבדקים שעסקו בפעילות גופנית לפי ההמלצות לביצוע פעילות גופנית היו בסיכון נמוך באופן משמעותי לפתח 7 מתוך 15 סוגי סרטן שנבדקו.

 

סרטן שד: סיכון נמוך ב-6% עד 10% בנשים שמקפידות על ביצוע פעילות גופנית בהתאם להנחיות בהשוואה לנשים שאינן מבצעות פעילות גופנית בשעות הפנאי.

 

סרטן מעי גס: סיכון נמוך ב-8% עד 14% בגברים שמבצעים פעילות גופנית בהתאם להנחיות בהשוואה לגברים שאינם מבצעים פעילות גופנית בשעות הפנאי.

 

סרטן כליות: סיכון נמוך ב-11% עד 17%. 

 

סרטן רירית הרחם: סיכון נמוך ב-10% עד 18%. 

 

מיאלומה: סיכון נמוך ב-14% עד 19%. 

 

סרטן כבד: סיכון נמוך ב-18% עד 27%. 

 

לימפומה שאינה הודג'קין: סיכון נמוך ב-11% עד 18% בנשים בלבד.  

 

למה וכמה?

 

פעילות גופנית מסייעת לשמור על משקל תקין, וידוע כי השמנה בפני עצמה מהווה גורם סיכון לסוגים מסוימים של סרטן, לרבות סרטן השד, סרטן המעי הגס וסרטן הרחם. לאחר שהחוקרים נטרלו את ההשפעות של מידת ההשמנה (מדד ה-BMI), כבר לא נמצא קשר בין סרטן רירית הרחם לפעילות גופנית. לעומת זאת, ההשפעה של משקל הגוף על הסיכון לפתח את המחלה הייתה מוגבלת בסוגים אחרים של סרטן – שנראה שהיה להם קשר ישיר לפעילות גופנית.

 

המחקר תצפיתי וככזה הוא אומנם מצביע על קשר, אך לא ניתן לקבוע על פיו כי מדובר בקשר של סיבה ותוצאה. ייתכן שמשתנים שהחוקרים לא לקחו בחשבון התערבו והשפיעו על התוצאות.

 

עם זאת החוקרים מציעים מספר הסברים אפשריים לקשר בין פעילות גופנית להפחתת הסיכון לסרטן מעבר לירידה במשקל או שמירה על המשקל, לרבות ויסות אינסולין והורמוני מין כגון אסטרוגן וכן השפעה על התגובה החיסונית ודלקתיות.

 

לפי ההנחיות הרשמיות לפעילות גופנית בארה"ב שעודכנו בסוף שנת 2018 ואומצו גם על ידי משרד הבריאות בישראל - מבוגרים זקוקים לפחות ל-150 דקות (שעתיים וחצי) – 300 דקות (חמש שעות) של פעילות אירובית בעצימות מתונה (כמו הליכה מהירה או ריקוד) או לפחות 75 דקות (שעה ורבע) – 150 דקות (שעתיים וחצי) של פעילות בעצימות גבוהה בשבוע (כמו ריצה).

 

במהלך פעילות בעצימות מתונה אתה אמור להיות מסוגל לדבר אבל לא לשיר, בעוד שבמהלך פעילות בעצימות גבוהה לא תוכל להגיד יותר ממספר מילים בלי לעצור לאוויר.

 

 

J Clin Oncol. Published online December 26, 2019