מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותפעילות גופנית מאיטה תהליכי הזדקנות

פעילות גופנית מאיטה תהליכי הזדקנות

מחקר של אוניברסיטת תל-אביב: פעילות גופנית מעלה את כמות תאי הגזע-שריר שמספרם לרוב קטן עם הגיל


תרגילי סיבולת מעלים את מספר תאי גזע-השריר התורמים לשיפור יכולת לחדש שרירים (צילום: סטוק פוטוז)
תרגילי סיבולת מעלים את מספר תאי גזע-השריר התורמים לשיפור יכולת לחדש שרירים (צילום: סטוק פוטוז)

 

מחקר שביצעו פרופסור דפנה בניהו וצוות חוקרים בבית הספר לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב מסביר מדוע אנשים מבוגרים שעסקו בספורט כל חייהם מזדקנים בצורה יפה יותר.

 

במסגרת המחקר שתוצאותיו פורסמו לאחרונה בכתב העת PLoS ONE , הצוות גילה כי תרגילי סיבולת מעלים את מספר תאי גזע-השריר (תאי הלווין) אשר תורמים לשיפור יכולת לחדש שרירים זקנים.

 

"השרירים והשלד פועלים בגוף יחדיו" מסבירה פרופ' בניהו "כאשר אנו מזדקנים, הגוף עובר תהליך שנקרא סרקופניה בו קטנה מסת השרירים והתפקוד שלהם פוחת וגם תהליך הנקרא אוסטופניה בו יורדת מסת העצם. כתוצאה מכך, מערכת השלד והשרירים רגישה יותר לפגעי היומיום. תופעות אלה גם מסבירות את הסיכון המוגבר לנפילות בקרב קשישים".

 

החוקרים השוו את מצבן של חולדות בגילאים שונים ומצאו עליה במספרם של תאי הגזע-שריר בחולדות אשר רצו על גבי הליכון במשך 20 דקות ביום, למשך תקופה של 13 שבועות. בחולדות הצעירות הממצא הראה עליה במספר ממוצע של תאי הגזע לכל סיב שריר בשיעור של 20% עד 35% ובחולדות מבוגרות הגידול נמדד ב 33% עד 47%.

 

ד"ר גבי שפר, חברה בצוות המחקר, מסכמת כי בחולדות נמצא שתרגול גופני העלה את מספר תאי הגזע –שריר, שמספרם קטן בדרך כלל עם הגיל.

 

החוקרים מאמינים שירידה במספר התאים הללו ובתפקודם, מונעת שמירה על מסת השריר ומשבשת את יכולת הריפוי שלו, דבר המוביל בסופו של דבר להתנוונותם של השרירים.

 

בנוסף, החוקרים מצאו שכתוצאה מתרגילי הסיבולת נצפה גם שיפור אצל חולדות זקנות ב"תנועה הספונטאנית" אשר ידוע כי היא מופחתת בהזדקנות. ממצא זה חשוב מכיוון שהשילוב בין זקנה לבין אורח חיים דל בפעילות פיסית, תורם משמעותית להתפתחותן של מחלות כמו אוסטיאופורוזיס, אוסטאופניה, השמנה, סוכרת ומחלות של מערכת הלב וכלי הדם, כמו גם ירידה בכישורים הקוגניטיביים.

 

במחקר נמצא כי השיפור בהליכה הספונטאנית אצל חולדות מבוגרות אשר התעמלו, מעיד על הגברת המוטיבציה של חיות אלו לנוע. לממצא זה השלכות ישירות על הבנת תהליכים הקשורים לאיכות חייהם של אנשים מבוגרים החסרים את הרצון לבצע פעילות גופנית, דוגמת יציאה מהבית.

 

החוקרים מקווים שממצאי המחקר יובילו לפיתוחה של תרופה חדשה שתסייע לשרירים להחלים מהר יותר אצל קשישים. "אנו מקווים להבין את המנגנונים האחראים לצופני ההפעלה של תאי גזע-שריר ברמה המולקולרית", אומרת פרופ' בניהו, "הודות להתקדמות זו, אנו יכולים עתה לחלום אודות יצירתה של תרופה חדשה לבני אדם – תרופה שתגדיל את מסת השריר ותפחית מהשפעותיה השליליות של הזקנה".
 

 

PLoS One. 2010, 5(10), e13307