מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
כמוניאוסטאופורוזיסחדשותפעילות גופנית בקשישים מסיית לשמות על מסת העצם

פעילות גופנית בקשישים מסיית לשמות על מסת העצם

דיאטה, פעילות גופנית ומסת העצם בקשישים


צילום: אתר panthermedia
צילום: אתר panthermedia

מתוצאות מחקר שהוצג בכנס השנתי של ה- American Society for Bone and Mineral Research (ASBMR) עולה כי בקשישים עם השמנה הנמצאים בדיאטה להורדת משקל, פעילות גופנית נקשרה לירידה באיבוד העצם.

החוקרים מציינים כי בקרב מבוגרים עם השמנה, ירידה במשקל מסייעת לטיפול בגורמי הסיכון למחלות מטבוליות ולמחלת לב כלילית. עם זאת, ירידה במשקל עלולה לגרום לאיבוד עצם ולהגביר את הסיכון לשברים.

המחקר נמשך שנה, וכלל 107 משתתפים מבוגרים מגיל 65 שנה בעלי מדד מסת גוף (BMI) גבוה מ-30 ק"ג/מ2. ה-BMI התקין הוא בין 19 ל- 24. החוקרים חילקו את המשתתפים באקראי ל-1 מ-4 קבוצות טיפול: דיאטה בלבד, פעילות גופנית בלבד, דיאטה בשילוב עם פעילות גופנית, וקבוצת ביקורת שכללה ייעוץ על אורח חיים בריא. כמו כן קיבלו כל משתתפי המחקר תוסף סידן במינון 1,200-1,500 מ"ג ליום ותוסף ויטמין D במינון 1000 IU.

החוקרים מדווחים כי לאחר שנה, משתתפים בקבוצת הדיאטה איבדו כ-4.5 ק"ג ממשקלם, לעומת ירידה של 4 ק"ג בממוצע בקבוצת הדיאטה בשילוב עם פעילות גופנית. בקבוצת הפעילות הגופנית וקבוצת הביקורת לא נצפתה ירידה במשקל.

מתוצאות המחקר עולה כי בקבוצת הדיאטה נצפתה ירידה של 2.3% בצפיפות העצם הכוללת של הירך, שנותרה ללא שינוי בקבוצת הביקורת. עם זאת, בקבוצת הפעילות הגופנית נצפתה עלייה של 1.3% בצפיפות העצם הכוללת של הירך, ובקבוצת הדיאטה בשילוב עם פעילות גופנית וקבוצת הביקורת לא נצפה שינוי בצפיפות העצם.

 מתוך הכנס American Society for Bone and Mineral Research (ASBMR) 2010

החדשה פורסמה באתר E-Med