מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
פעילות גופנית בהריון משפיעה על העובר
מחקר מעלה את האפשרות שאימהות שמתעמלות בהריון מחזקות את כלי הדם של התינוק שטרם נולד
נשים שמתעמלות במהלך ההיריון עשויות לסייע לשפר את תפקוד כלי הדם של הצאצא שלהן בבגרות, מה שיפחית את הסיכון שלו לפתח מחלות לב וכלי דם. כך עולה ממחקר חדש שנערך בחזירים.
למה חזירים? החוקרים מסבירים כי לחזירים יש תגובות דומות לאלה של בני אדם לפעילות גופנית וניתן לאמן אותם להשלים אימונים מסודרים. השימוש בחזירים במקום בני אדם, מאפשר לחוקרים לבחון את הנושא בלי מגבלות הזמן והמגבלות האתיות של מחקרים ארוכי טווח בבני אדם.
במסגרת המחקר, חזירות הרות התעמלו על הליכונים במשך 20-45 דקות 5 ימים בשבוע – מה שתואם להמלצות הקונגרס האמריקאי של רופאי הנשים.
החוקרים, צוות משותף מאוניברסיטת Greifswald בגרמניה ואוניברסיטת קליפורניה בארה"ב, בדקו את תפקוד כלי הדם של החזירים שנולדו, כשאלה גדלו והיו כבר מבוגרים.
הם מצאו כי פעילות גופנית השפיעה באופן משמעותי על ה"תכנות" של השריר החלק שנמצא בדפנות כלי הדם – שריר המתכווץ באופן לא רצוני, על פי אותות המתקבלים ממערכת העצבים האוטונומית ומשפיע על זרימת הדם.
המחקר שפורסם בכתב העת Experimental Physiology מספק עדויות לכך שהתעמלות במהלך ההיריון מתכנתת את העורקים של הילוד ושלתכנות זה עשויות להיות השלכות על הנטייה שלו למחלות לב וכלי דם בעתיד.
כעת נדרשים מחקרים נוספים, כדי להבין טוב יותר כיצד פעילות גופנית במהלך ההיריון משפיעה על בריאות היילוד, על מנת שניתן יהיה לתת המלצות מדויקות לפעילות גופנית במהלך ההיריון.
Experimental Physiology October 25, 2013