מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
כמוניאוסטאופורוזיסחדשותפעילות גופנית: בריאה לעצם אפילו יותר משחשבנו

פעילות גופנית: בריאה לעצם אפילו יותר משחשבנו

מחקר: פעילות גופנית גורמת לתאי גזע להפוך לתאי עצם ולא לתאי שומן ולכן גם מסייעת לייצור דם


פעילות גופנית גורמת ליותר תאי גזע להפוך לתאי עצם (צילום: Shutterstock)
פעילות גופנית גורמת ליותר תאי גזע להפוך לתאי עצם (צילום: Shutterstock)

 

חוקרים מצאו סיבה נוספת להתעמל: פעילות גופנית משפיעה על תאי גזע ומדרבנת אותם להתפתח לתאי עצם ולא לתאי שומן, באופן שמוביל גם לייצור יותר דם. זאת בנוסף להשפעה הכללית הידועה של פעילות גופנית.

 

ידוע כבר מזמן שפעילות גופנית עוזרת לשמור על בריאות העצם. כעת חוקרים מצאו שלפעילות יש השפעה ישירה גם על המבנה הפנימי של העצם.

 

תאי גזע מזנכימליים במוח עצם הופכים לרוב לשומן או לעצם, תלוי במסלול אחריו הם עוקבים. החוקרים מאוניברסיטת McMaster שפרסמו את ממצאיהם בכתב העת של הפדרציה האמריקנית לביולוגיה ניסויית, הראו באמצעות עכברים שרצו על מכשיר הליכה, כי פעילות גופנית אירובית גורמת לתאים האלו להפוך לעצם לעיתים קרובות יותר משומן.

 

נמצא כי בעכברים שגרמו להם לרוץ 3 פעמים בשבוע, פחות משעה בכל פעם, יותר תאי גזע במוח העצם הפכו לתאי עצם, מה שהשפיע לטובה גם על ייצור הדם, בעוד שבעכברים שלא עשו פעילות גופנית, נוצרו יותר תאי שומן.

 

תאי העצם משפיעים באופן חיובי על מערכת יצירת הדם מה שמיטיב עם הבריאות. כאשר המערכת מתמלאת בתאי שומן, ייצור תאי דם נפגע והדבר עלול לגרום לאנמיה (חוסר דם).

 

 

The FASEB Journal, 2011; DOI: 10.1096/fj.11-189043