מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותפלצבו מקל על כאבי ראש

פלצבו מקל על כאבי ראש

מטופלים רבים הסובלים מכאבי ראש מרגישים יותר טוב, גם אם הטיפול שהם מקבלים הוא רק תרופת דמה


תרופות דמה מקלות על כאבי ראש, במיוחד מיגרנות וכאבי ראש מקבציים (צילום: panthermedia)
תרופות דמה מקלות על כאבי ראש, במיוחד מיגרנות וכאבי ראש מקבציים (צילום: panthermedia)

 

לתרופות דמה המכונות "פלצבו" או "אֵינְבּוֹ" (אין בו) יש השפעה מקלה על כאבי ראש, במיוחד על מיגרנות וכאבי ראש מקבציים. כך עולה ממחקר חדש שסקר את המחקרים שנערכו בתחום, שהתפרסם החודש בכתב העת Manipulative and Physiological Therapeutics.

 

אפקט פלצבו מתרחש כאשר טיפול תרופתי שאינו מכיל מרכיב פעיל ממשי - כמו תרופת דמה או טיפול מדומה אחר - גורם לשיפור בסימפטומים של המטופל. אפקט זה יכול להתרחש גם במצבים של טיפולים אמיתיים, כאשר מצב המטופל משתפר ללא קשר לסוג התרופה או הטיפול שקיבל.

 

חוקרים הולנדים מאוניברסיטת ארסמוס סקרו 119 עבודות שמטרתן הייתה לבחון את ההשפעה שיש לטיפולי דמה על כאבי ראש מסוגים שונים. העבודות כללו יחד 7,119 נבדקים.

 

מניתוח הממצאים עלה כי בקרב כמעט 40% מהמטופלים שקיבלו תרופות אינבו (כ- 45% בילדים לעומת 36% מהמבוגרים) המצב השתפר, זאת לעומת 15% מהמטופלים שקיבלו טיפולי דמה שאינם תרופתיים.

 

בהתייחס לסוגים השונים של כאבי הראש, אפקט הפלצבו היה משמעותי במיוחד בנבדקים שסבלו ממיגרנה (מצבם של כ- 41% מאלה שקיבלו טיפולי דמה השתפר). בקרב האנשים שקיבלו טיפולי דמה בשל כאב ראש מקבצי, אפקט הפלצבו התרחש ב- 34% מהמקרים.

 

החוקרים מסבירים כי מאחר שהטיפול התרופתי במיגרנות או כאבי ראש נשנים אחרים עלול להיות מלווה בתופעות לוואי, יתכן שמטופלים רבים ירוויחו מטיפולי הדמה. "לציפיות המטופלים תפקיד מכריע בתוצאות הטיפול" אומר החוקר פרופ' קואס.

 

"אנחנו לא באמת מבינים מדוע, אבל טיפולי פלצבו אכן עובדים ותחת נסיבות מסוימות יש מקום לשימוש בתרופות דמה" הוסיפה ד"ר דיאמונד נוירולוגית ומנהלת מרפאת כאבי ראש במרכז דיאמונד שבשיקגו.

 

נראה כי בישראל רבים מאמינים כי יש מקום לשימוש בפלצבו. סקר שבחן מתן פלצבו על-ידי רופאים ואחיות אחראיות בבתי חולים ובקהילה בישראל, הראה כי מבין 89 המשיבים, 60% נהגו לתת תרופת פלצבו, מהם 62% נהגו לתת פלצבו למטופלים לפחות פעם בחודש. רבים מהנשאלים שנהגו לתת פלצבו, הסבירו למטופלים שזו תרופה ממשית. חלק מהמשיבים טענו שפלצבו מהווה עבורם כלי אבחנתי, ורוב המשיבים שנתנו פלצבו למטופלים טענו כי הם מאמינים שלתרופת אינבו יש אפקט חיובי.

 

כאב מהווה תופעה רב ממדית, הכוללת גורמים פיסיים, פסיכולוגיים, קוגניטיביים וחברתיים. לפיכך, בחינת אפקט הפלצבו בהקשר לתופעת כאב חשובה במיוחד. במהלך הזמן, אפקט הפלצבו הפך לנושא מחקר אתגרי, ובנוסף לבחינת השפעה הפסיכולוגית, נבחנת ההשלכה שיש לפלצבו על הפעלת מנגנונים ביולוגיים. יש הקושרים את השפעת הפלצבו למנגנון הציפייה של החולה, כלומר - עצם אמונת המטופל שהתרופה או הטיפול אמורים לסייע לו, כאשר הוא אינו יודע שמדובר בתרופת דמה.

 

 

de Groot, F.M. Journal of Manipulative and Physiological Therapeutics, June, 2011; vol 34