מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשות פלפל אדום חריף וכאב

פלפל אדום חריף וכאב

וגם טוב להרזיה


קפסאיצין - החומר הפעיל בפלפל חריף יכול לגרום גירוי אך גם להפחית תחושת כאב. בעזרתו הראו חוקרים מניו-יורק את פעילות מנגנון קולטני הכאב ואת דרך ההסתגלות לגרוי הכאב.
יכולת ההסתגלות של רצפטורים חושיים מאפשרת להם להתאים את הרגישות שלהם לגירויים השונים. יכולת זו נחקרה רבות במערכות של חוש הריח, הראייה והשמיעה אך עוד לא נבדקה ברצפטורים האחראים על הכאב. המחקר הנוכחי עם הקפסאיצין הראה כי לאחר גירוי ממושך והזרמה של סידן לתעלת הקולטן שלו, נראתה ירידה משמעותית ברגישות ובהענות לגירויים. מנגנון ההסתגלות של הקולטן הקשור לכאב הוא המאפשר לנו להסתגל לכאב, ואחרי זמן לא להרגיש אותו כל כך חזק.
PLoS Biol, 2009, 7(2), e1000046

 

ועוד מחקר המראה איך קפסאיצין מקל על כאב נוירופתי.

Cochrane Database of Systematic Reviews Reviews, Issue 4, 2009

 

מתוך לימוד הקשר בין הקפסאיצין והכאב, מצאו חוקרים מטקסס גם בגופנו, תרכובת דומה לקפסאיצין - OLAMs במוקד הכאב. בניסוי ראשוני בעכברים הם בלמו את היווצרות החומר וכך חסמו את רגישות הכאב של העכברים. עכשו מנסים למצוא תרופה שתעשה את זה.

J Clin Invest. in press, April 26, 2010

 

ומעניין שהפלפל גם מקדם הרזיה,

פרופ' הבר, מומחה בחקר השמנה מקליפורניה הראה עוד תכונה מעניינת לקפסאיצין, נגזרת שלה (DCT) הכפילה את הוצאת האנרגיה כשניתנה ל- 17 מתנדבים בדיאטה, שעקבו אחרי מאזן האנרגיה שלהם.

מעניין אם תראה כזאת השפעה גם לאוכלים רגיל ללא הגבלת קלוריות.

 Experimental Biology 2010 meeting in Anaheim, CA

 

 

אזהרה - שילוב קפסאיצין וקוקאין יכול לגרום למוות. זה נמצא בפלפל שבספריי נגד הפגנות...

 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט