מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותפיתוח ישראלי: הגלולה הרוטטת שתשחרר את העצירות

פיתוח ישראלי: הגלולה הרוטטת שתשחרר את העצירות

תוצאות מבטיחות במחקר חדש לפיתוח כחול-לבן: גלולה רוטטת לטיפול בעצירות כרונית


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

המוח הישראלי לא מפסיק לחדש. ישראלים פיתחו טיפול חדש העשוי להוות אלטרנטיבה לטיפולים תרופתיים נגד עצירות כרונית – גלולה לבליעה הרוטטת כשהיא עוברת במערכת העיכול. מחקר ישראלי חדש, שהוצג בכנס הבין לאומי Digestive Disease Week, מצא כי הטיפול יעיל ואינו כרוך בתופעות לוואי משמעותיות.

 

מחקר הפיילוט שנערך על ידי חוקרים מהמרכז הרפואי תל-אביב על שם סוראסקי (בית החולים איכילוב) מצא כי הגלולה הרוטטת – פיתוח של חברת ויברנט – כמעט הכפילה את היציאות השבועיות במטופלים הסובלים מעצירות כרונית מסיבה לא ידועה (אידיופטית) או עצירות הנגרמת מתסמונת המעי הרגיז.

 

במסגרת המחקר, 26 מטופלים נטלו את הגלולה הרוטטת פעמיים בשבוע ומילאו שאלונים יומיים לגבי היציאות שלהם. בעקבות הטיפול הנחקרים דיווחו על עליה ביציאות מפעמיים לארבע פעמים בשבוע וגם על הפחתה בתסמיני העצירות כמו ירידה בקושי ביציאות ופינוי לא מושלם ביציאות. המחקר גם מצא כי תופעות הלוואי היו מינימליות.

 

הגלולה, בתוכה קיים מנוע זעיר, מתוכנתת להתחיל לרטוט 6 עד 8 שעות לאחר בליעתה. הרעידות גורמות להתכווצויות במעי, המסייעות להזיז את הצואה בדרכי העיכול.

 

החוקר הראשי, ד"ר ישי רון, הסביר בכנס שלמרות השימוש הנרחב בתרופות לטיפול בעצירות, כמעט 50% מהמטופלים לא מרוצים מהטיפול בגלל תופעות הלוואי, בעיות בטיחות בשימוש בטווח ארוך או פשוט בגלל שהוא לא עוזר. לדבריו, לפעמים הטיפולים התרופתיים גורמים ליותר בעיות מהקלה למטופלים.

 

תוצאות המחקר מראות כי הגלולה הרוטטת עשויה להוות טיפול אלטרנטיבי, שלא גורם לתופעות לוואי האופייניות לטיפולים התרופתיים, באמצעות חיקוי הפיזיולוגיה הטבעית של הגוף.

 

כעת החוקרים מתכננים להתחיל מחקר קליני מבוקר נוסף, בו תהיה קבוצה שתקבל את הטיפול וקבוצה שתקבל טיפול דמה (פלצבו), כדי להמשיך לחקור את הפוטנציאל של הטיפול החדש.

 

 

מקור: הודעה לעיתונות Digestive Disease Week

 

מושון50
15/08/18 8:46

מדוע אין חוות דעת מקצועית לשנת 2018,,,,,

אבי10
12/08/15 9:59

אני תוהה אם קפסולה כזו לא תהייה מסוכנת לחולים עם דברטיקולוזיס(הסתעפויות ללא מוצא כדוגמת המעי העיוור-תוספתן)  הלוקים בעצירות מחשש שהקפסולה תתקע להם באחד הסעיפים של המעי הגס ותרטוט להם "עד צאת נשמתה החשמלית" או עד שתצליח להביא לקטסטרופה בכך שתצליח לפרוץ את המעי ותעבור לתוך חלל הבטן עם כל הסכנות הנלוות לכך.עד שהקפסולה תצא לשוק.אפשר בעלות אפסית להקל על עצמכם בהרטטה ידנית של הבטן התחתונה לא מרגע שאתם חשים בצורך דחוף ליציאה.אלא מרגע של סימנים ראשונים של לחץ וצורך עתידי קרוב ליציאה.אותם מספק לנו הספינקטר העליון שעשוי משריר לא רצוני וחלק(מסוג השריר שהלב בנוי) בניגוד לספינקטר התחתון שהוא רצוני ומאפשר לנו את השליטה וזמן השהייה מספיק להגיע בבטחה לשרותים כל עוד הוא מתפקד בצורה תקינה.

בריאות

אלה-הר-נוי
07/05/14 13:16

עדיין טיפול ניסיוני. טרם אושרה לשימוש. 

רוחמה
07/05/14 11:54

האם הגלולה הרוטטת כבר נמכרת או זהיא בגדר ניסוי?

אוי אוי אוי זה יכול להיות כלי נשק קטלני