מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותפירוט קלוריות בתפריטי מסעדות - האם זה עוזר?

פירוט קלוריות בתפריטי מסעדות - האם זה עוזר?

רק 1 מ-6 סועדים שם לב לפירוט הערך הקלורי בתפריטי מסעדות. אלו ששמים לב אוכלים 100 קלוריות פחות


רק 1 מ- 6 בודק את הערך הקלורי של המזון (צילום: Shutterstock)
רק 1 מ- 6 בודק את הערך הקלורי של המזון (צילום: Shutterstock)

 

תקנות שנכנסו לפועל בשנת 2008 מחייבות רשתות מזון מהיר בניו-יורק לפרט את הערך הקלורי של המזונות שהן מוכרות.  חוקרים ממחלקת הבריאות העירונית ביקשו לבדוק אם היו שינויים במספר הקלוריות שאנשים צורכים בארוחת הצהריים במסעדות מזון מהיר בעקבות התקנות.

 

לשם כך החוקרים בדקו את ההבדל בצריכה הקלורית בין שנת 2007 לשנת 2009 - פחות או יותר שנה לפני יישום התקנות וכמעט שנה אחרי שהחלו ליישמן.

 

168 מסעדות השייכות ל- 11 רשתות מזון מהיר בניו-יורק נבחרו באופן אקראי. בשנת 2007 הנתונים התבססו על 7,300 אנשים שהגיעו לאכול ארוחת צהריים באחת מהמסעדות. ב- 2009 נשאלו 8,500 אנשים. בעזרת קבלות הסועדים, החוקרים חישבו את הערך הקלורי של הארוחה.

 

מהמחקר שפורסם בכתב העת היוקרתי British Medical Journal, עלה כי סך הכל הממוצע הקלורי בארוחות הצהריים לפני ואחרי כניסת התקנות לתוקף לא השתנה – והוא נותר קצת יותר מ- 800 קלוריות.

 

בשלוש מרשתות המזון, מהן הגיעו נתונים על 42% מהמשתתפים, כן נצפתה ירידה כלשהי במספר הקלוריות - למשל במקדונלד'ס הייתה ירידה מממוצע של 829 קלוריות ב- 2007 לממוצע של 785 קלוריות ב- 2009. אבל במקביל, ברשת אחת – רשת סאבווי - נראתה אפילו עליה בממוצע הקלורי מ- 749 קלוריות ל- 882 קלוריות.

 

לפי דיווחי הנחקרים משנת 2009, אחד מכל שישה אנשים בדקו את המידע הקלורי שסופק, ואלה אכן הזמינו מנות עם כ- 100 קלוריות פחות בממוצע, מאנשים שלא השתמשו במידע על הקלוריות.

 

בקרוב יכנסו לתוקף בכל ארצות-הברית הנחיות חדשות של ה- FDA שמחייבות רשתות מסעדות ומכונות ממכר מזון לפרסם פירוט קלוריות ליד המחיר של כל מוצר. 
 

 

BMJ. 2011, 343, d4464

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

מראש אפשר להגיד שהאוכל במסעדות הוא עתיר קלוריות.
לא בטוח שמוסיפים בחשבון כמה קלוריות יש ברוטבים למיניהם.
בברכה
ד"ר יעקב פוגלמן

מינרבה1
21/09/11 15:55

בהן זה נהוג זה שנים.

סיפרתי כבר על שבדיה.

דבר אחד בטוח, זהלא מזיק, ויש אנשים שזה חשוב להם.

איני מרבה לבקר במסעדות, ואחת הסיבות היא שאיני יודעת מה מכילה המנה.