מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גרשון פינק
מנהל יחידת הריאות במרכז הרפואי קפלן.
אורנה יריב
אורנה יריב
www.PhysioClick.co.il יועצת בכירה לפיזיותרפיה. פיזיותרפיסטית משנת 1989. בעלים, מנכל״ית ויזמית של פיזיוקליק- PhysioClick : המרכז הארצי לייעוץ מהיר, לווי והתאמה של פיזיותרפיה פרטית, מתוך מאות פיזיותרפטרפיסטים פרטיים בכל הארץ ובכל התחומים. טיפול בקליניקה, ביקור בית או יעוצי פיזיותרפיה און ליין . www.PhysioClick.co.il מרצה בכנסים וקורסים בארץ ובחו״ל למדתי באוניבסיטת תל-אביב ובית חולים "אסף הרופא".  מאז עוסקת בעיקר בחולי ריאות בגילאים השונים. בעבר 10 שנים במכון פיזיותרפיה ב"מכבי" בתחום האורטופדי, ובבית חולים ״ לניאדו״ בשיקום ריאות ובמחלקת ילדים בתחום הנשמתי. כל 30 שנות עבודתי עשיתי אלפי ביקורי בית למטופלים שסבלו מבעיות מכל הסוגים: בעיות אורטופדיות, נשימתיות, תפקודיות ועוד. שנים רבות טיפלתי בחולי CF כולל ליווי לחו"ל להשתלת ריאות. השיתתפתי בקורסי ריאות וכנסים רבים בארץ ובבלגיה. חברה באירגון ERS האירופאי למחלות ריאה. מוזמנים: https://physioclick.co.il
כמונינשימהחדשותפייסבוק עלול להיות טריגר להתקף אסטמה

פייסבוק עלול להיות טריגר להתקף אסטמה

איטליה: צעיר חולה אסטמה שחברתו עזבה אותו סבל מהתקף בכל פעם שהציץ בעמוד הפייסבוק שלה


כשהצעיר הפסיק להתחבר לפייסבוק ההתקפים פסקו (צילום: panthermedia)
כשהצעיר הפסיק להתחבר לפייסבוק ההתקפים פסקו (צילום: panthermedia)

 

רופאים מדווחים על טריגר אפשרי חדש להתקפי אסטמה- הרשת החברתית פייסבוק. הרופאים דיווחו בכתב העת היוקרתי The Lancet על מקרה של צעיר איטלקי שסבל מקוצר נשימה בכל פעם שהציץ בדף הפייסבוק של חברתו לשעבר.

 

בן ה- 18 היה מדוכא כי חברתו עזבה אותו ואף מחקה אותו מרשימת חבריה בפייסבוק. הצעיר שנטל תרופות כדי לשלוט על מחלת האסטמה ממנה סבל, יצר לעצמו פרופיל פייסבוק פיקטיבי והשתמש בו על מנת להציע חברות ברשת החברתית לאקסית וכך להצליח לראות את התמונות, את החברויות הרבות החדשות שיצרה עם גברים אחרים ואת עדכוני הפרופיל הנוספים שלה. אבל, בכל פעם שהצעיר הציץ בעמוד הפייסבוק שלה, הוא החל לסבול מקוצר נשימה, למרות התרופות שנטל.

 

לאחר שבחנו את ההיסטוריה הרפואית של הצעיר וביצעו בדיקות גופניות נרחבות, הרופאים שללו את האפשרות שהתקפי קוצר הנשימה נגרמו בשל גורמים סביבתיים אחרים או גורמים זיהומיים והסיקו כי מה שעורר את ההתקפים הייתה ההצצה לעמוד הפייסבוק של החברה לשעבר.

 

ביחד עם פסיכיאטר, הצליחו הרופאים לשכנע את החולה לא להתחבר יותר לפייסבוק והתקפי האסטמה אכן פסקו.

 

הרופאים ציינו במאמר כי המקרה הזו מצביע על כך שפייסבוק ורשתות חברתיות בכלל, עלולות להיות מקור חדש ללחץ פסיכולוגי, המהווה טריגר להתקף אסטמה.

 


D’Amato, G. The Lancet, Nov. 20, 2010; vol 376: p 1740

 


עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה