הפרעות אכילה
מנהלי קהילה
פייסבוק מציג: כלי למניעת אובדנות
הרשת החברתית השיקה כלי חדש שנותן אפשרות דיווח על התנהגות אובדנית ולינק לצ'ט עם אנשי מקצוע
הרשת החברתית פייסבוק משיקה כלי חדש למניעת אובדנות, המאפשר למשתמשים לינק ישיר לצ'ט אונליין עם יועצים שיכולים לעזור ברגעי משבר. הכלי גם יאפשר לחברים לדווח על התנהגויות אובדניות. הכלי יהיה זמין תחילה למשתמשים בארה"ב ובקנדה.
הדיווח על התנהגות אובדנית של חברים יעשה על-ידי לחיצה על אפשרות "דיווח" על כל קטע של מידע או תוכן באתר ואז סימון האפשרות של "תוכן אובדני".
בתגובה פייסבוק תשלח דואר אלקטרוני לאדם במצוקה אשר כתב את התוכן האובדני ובו לינק ישיר לצ'ט פרטי עם אחד מאנשי המקצוע של הרשות הלאומית למניעת אובדנות בארצות הברית וגם מספר טלפון של הקבוצה.
חברים דואגים שמדווחים על חבר במצוקה יקבלו הודעה על כך שהמקרה בטיפול. נציגי האתר מציינים כי כל הדיווחים הם אנונימיים, כך שגולש במצוקה לא ידע מי דיווח על התוכן האובדני שהעלה.
הכלי החדש נותן גישה ישירה לקבלת עזרה עבור אותם אנשים אשר לא חשים נוח להרים טלפון ולבקש עזרה. גולשים גם יכולים לדווח על התנהגות אובדנית באמצעות פנייה למרכז התמיכה של האתר או להשתמש בלינקים אחרים סביב האתר.
בפייסבוק יש כיום כ-800 מיליון גולשים פעילים ברחבי העולם. בשנה שחלפה יותר מ–8 מיליון אמריקאים בגילאי 18 ומעלה דיווחו על חשיבה אובדנית רצינית. בישראל, על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מתאבדים מידי שנה בין 400 ל–500 בני אדם.
בישראל פועלת עמותת סהר - סיוע והקשבה ברשת, ששמה לה למטרה להציע שירות אינטרנטי חינמי אשר מאפשר הצלה ותמיכה נפשית לאנשים במצוקה נפשית קשה, אנשים על-סף התאבדות, אנשים השוקלים או מהרהרים בהתאבדות, אנשים המכירים אחרים שבסיכון התאבדות ולבני משפחותיהם של אנשים שהתאבדו או שניסו להתאבד.
איך פייסבוק משפיע על בריאותנו?
תרגמה וערכה: מיכל אפק
יוליול
שיעשו את זה גם בארץ! אפשר להציל הרבה אנשים בעת המצוקה