מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותפייסבוק מציג: כלי למניעת אובדנות

פייסבוק מציג: כלי למניעת אובדנות

הרשת החברתית השיקה כלי חדש שנותן אפשרות דיווח על התנהגות אובדנית ולינק לצ'ט עם אנשי מקצוע


הכלי יאפשר לחברים לדווח על התנהגויות אובדניות (צילום: Shutterstock)
הכלי יאפשר לחברים לדווח על התנהגויות אובדניות (צילום: Shutterstock)

 

הרשת החברתית פייסבוק משיקה כלי חדש למניעת אובדנות, המאפשר למשתמשים לינק ישיר לצ'ט אונליין עם יועצים שיכולים לעזור ברגעי משבר. הכלי גם יאפשר לחברים לדווח על התנהגויות אובדניות. הכלי יהיה זמין תחילה למשתמשים בארה"ב ובקנדה.

 

הדיווח על התנהגות אובדנית של חברים יעשה על-ידי לחיצה על אפשרות "דיווח" על כל קטע של מידע או תוכן באתר ואז סימון האפשרות של "תוכן אובדני".

 

בתגובה פייסבוק תשלח דואר אלקטרוני לאדם במצוקה אשר כתב את התוכן האובדני ובו לינק ישיר לצ'ט פרטי עם אחד מאנשי המקצוע של הרשות הלאומית למניעת אובדנות בארצות הברית וגם מספר טלפון של הקבוצה.

 

חברים דואגים שמדווחים על חבר במצוקה יקבלו הודעה על כך שהמקרה בטיפול. נציגי האתר מציינים כי כל הדיווחים הם אנונימיים, כך שגולש במצוקה לא ידע מי דיווח על התוכן האובדני שהעלה.

 

הכלי החדש נותן גישה ישירה לקבלת עזרה עבור אותם אנשים אשר לא חשים נוח להרים טלפון ולבקש עזרה. גולשים גם יכולים לדווח על התנהגות אובדנית באמצעות פנייה למרכז התמיכה של האתר או להשתמש בלינקים אחרים סביב האתר.

 

בפייסבוק יש כיום כ-800 מיליון גולשים פעילים ברחבי העולם. בשנה שחלפה יותר מ–8 מיליון אמריקאים בגילאי 18 ומעלה דיווחו על חשיבה אובדנית רצינית. בישראל, על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מתאבדים מידי שנה בין 400 ל–500 בני אדם.

 

בישראל פועלת עמותת סהר - סיוע והקשבה ברשת, ששמה לה למטרה להציע שירות אינטרנטי חינמי אשר מאפשר הצלה ותמיכה נפשית לאנשים במצוקה נפשית קשה, אנשים על-סף התאבדות, אנשים השוקלים או מהרהרים בהתאבדות, אנשים המכירים אחרים שבסיכון התאבדות ולבני משפחותיהם של אנשים שהתאבדו או שניסו להתאבד.

 

 

איך פייסבוק משפיע על בריאותנו?

 

לפרטים נוספים
 

תרגמה וערכה: מיכל אפק

יוליול
20/12/11 23:03

שיעשו את זה גם בארץ! אפשר להציל הרבה אנשים בעת המצוקה