מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותפחמימות מובילות ישיר להתהוות סוכרת

פחמימות מובילות ישיר להתהוות סוכרת

עוד סיבה להפחית צריכת פחמימות ריקות


כדאי להימנע... צילום: אתר panthermedia
כדאי להימנע... צילום: אתר panthermedia

 

שפע הפחמימות הזמינות והגלוקוז מוביל ליותר סוכרת מבוגרים בכל העולם. בעוד שחלק מהמחקרים הראו את הקשר דרך עליה בהשמנה שהובילה לסוכרת הראו עכשו חוקרים מקנדה שגם ישירות ובלי קשר להשמנה עודף הגלוקוז יכול להוביל לסוכרת.


אחד מתוצרי המטבוליזם של הגלוקוז הוא MG - מתילגליוקסאל ורמתו אכן גבוהה אצל חולי סוכרת.


בניסוי שנעשה בקנדה נבחנה השפעת מתן MG באופן קבוע במשך חודש על עמידות הגלוקוז והפרשת האינסולין אצל עכברים בני 3 חודשים.


העכברים שקיבלו את ה- MG אכן התחילו לפתח סימנים של חולי סוכרת מבוגרים כמו ירידה בהפרשת האינסולין בתאי הלבלב ועליה בעמידות הגלוקוז.
נראה שהצטברות ה- MG היא אחד המסלולים להיווצרות סוכרת בעקבות אכילת שפע פחמימות.


Diabetes. 2011, 60(3), 899-908
 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

מינרבה1
08/03/11 13:41

לקחת אוכל -  רצוי מאוד, לא  תמיד מתאפשר

מה שכתבתי, כתבתי באופן כללי, מפני שקימת בעיה

היו תק' שאכלתי בחדר האוכל, והיתה לי בעיה, ומה שהרגיז אותי, אנשים הסתכלו/בהו/תמהו/ ושאלו על הבחירות שלי, עד שנשברתי, מה עוד שקשה לדעת מה יש בפנים...
היו גם מנות צמחוניות הובאו ממסעדה צמחונית, ודוקא הן היו עתירות פחמימות, ופירות יבשים, ותמהו כאשר לא רציתי אותן,.

בגלל סיבות שונות לא רציתי לספר שאני סוכרתית, סיפרתי שאני בדיאטה...

בגלל זה אני תמיד לוקחת לעבודה המון שקדים

מינרבה1
08/03/11 11:46

כבר הזכרתי, אחת הבעיות היא ה"תזונה" בעבודה.

שעות עבודה ארוכות, ואם לא הכנת בעוד מועד, אתה צפוי לחטוף ולאכול מכל הבא ליד...דהיינו כריכים וחטיפים עתירי פחמימות וקלוריות. אמנם יש מקומות עבודה מסודרים בהם יש ארוחת צהרים, אבל לא אחת היא "מזינה" מאוד, רוב התוספות מורכבות מפחמימות.
לעתים יוצאים למסעדות, וגם שם המצב לא תמיד טוב יותר.
ואם אין הרבה פחמימות, יש הרבה נתרן.

כל הגישה חייבת להשתנות   - גם של המעבידים וגם של העובדים.