סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
פחות סוכר אחרי הארוחה השניה ביום
לסוכרתי אולי כדאי לאכול חטיף חלבון לפני ארוחת הבוקר
מחקר קטן שנעשה באוניברסיטת ניוקאסל באנגליה מציע שאכילת חטיף עתיר חלבון ודל בפחמימות לפני ארוחת הבוקר יכול להפחית רמות גלוקוז בדם אחרי ארוחת הבוקר ב- 40%.
רמות הסוכר הגבוהות אחרי הארוחה הם מהמזיקים המלווים סוכרת וקשורים עם מחלות לב.
היות וכבר ידעו שאחרי הארוחה השניה רמות הסוכר בדם נמוכות יותר, בחנו החוקרים 10 גברים ונשים עם סוכרת 2 שטופלו בתזונה ובמטפורמין.
יומיים נבחנה רמת הסוכר בדם שלהם אחרי ארוחת הבוקר: יום אחד אחרי ארוחת בוקר בלבד ויום שני אחרי ארוחת בוקר שקדמה לה אכילת חטיף (הכיל: 30 ג' פולי סויה ו- 30 ג' יוגורט) שעתיים לפני הארוחה.
כשאכלו המשתתפים את החטיף היתה רמת הסוכר שלהם אחרי אותה ארוחת בוקר ב- 40% יותר נמוכה.
המחקר דורש הרחבה אבל כדאי לנסותו לאנשים הסובלים מרמות סוכר גבוהות במיוחד אחרי הארוחה.
Diabetes Care, 2010, 33(12), 2552-2554
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט
מינרבה1
מינרבה1
עד לא מזמן...בבוקר אכלתי גבינה - ירקות, התנזרתי מלחם בכלל.
אפשר לנסות ביצה קשה + ירקות
טופו + ירקות
אחרי שעתים, לאכול שוב ? ??
(לאחרונה הכל השתנה אצלי בגלל הסטטינים. ציינתי כבר בפוסט אחר, שלא יכולתי לאכול מוצרי חלב, ירקות ועוד . מאז שהפסקתי אני חוזרת לעצמי. גם לירקות)
ד"ר דינה ראלט PhD
אני הייתי מציעה לבחון עם ירקות או מיץ ירקות שכן אינטואיטיבית אני חושבת שזה טוב מלהעמיס חלבון.
מינרבה1
ממליצה מאוד לנסות
ממליצה שאנשים יכתבו על נסיונם ועל מתכונים