מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

פותחים שנה עם השף חיים כהן

חברים (46)

תגובות

שף-חיים-כהן
11/09/12 12:07

קל ומהיר וילדים אוהבים - עוף עם תפוחי אדמה בתנור, אעלה מתכון בהמשך.
כרובית בתנור כמו שכתבתי למעלה, בטטות בתנור עם סילאן (החום הגבוה מקרמל אותם והמלח מוציא נוזלים) כך מתקבל טעםחזק של הבטטה שילדים אוהבים. אפשר להגיש עם קצת טחינה.
טיפ - השימוש בגריל של התנור הוא פתרון מהיר ונקי לאנטיפסטי, ירקות למיניהם ואפילו עוף. הגריל הוא פתרון שקצת נשכח אבל מביא תוצאות מצויינות.
גם עדבניות שרי בגריך עם קצת עשבי תיבול - אפשר להוסיף לפסטה ולסלטים.

תגובות

שף-חיים-כהן
11/09/12 11:59

יש את ספר הירקות שכתבתי עם אלי לנדאו שמכיל רעיונות מצויינים ופשוטים כמו שאת מחפשת.

תגובות

שף-חיים-כהן
11/09/12 12:22

לחתוך חזה הודו לקוביות של סנטימטר, לתבל במלח, פלפל, קמצוץ קינמון, מקפיצים קלות בשמן זית, להניח בצד.
לקחת תפוחים חמוצים מקולפים חתוכים לקוביות באותו גודל של הבשר, תפוח לכל 250 גר', לערבב עם כפית סוכר חום ולהניח בגריל למספר דקות עד ריכוך התפוחים והמסת הסוכר, לערבב מדי פעם. (במתכון המקורי קרמול התפוחים נעשה במחבת עם חמאה).
לערבב את הבשר עם התפוחים, להוסיף 100 גר' אגוזי מלך קצוצים, אפשר להוסיף מעט כמון.
להכניס את התערובת לריבועי בצק פילו של 12-15 ס"מ, לארוז לשקית ולהבריש את הבצק בעזרת מברשת ושמן זית.
להכניס לתנור ב- 180 מעלות ל10-15 דקות.
אפשר לשדרג את התערובת עם כף רכז רימונים וכפית דבש.
שנה טובה.

תגובות

שף-חיים-כהן
11/09/12 11:53

אחת הבעיות כשמתארחים היא שאנו לא רוצים להיות לטורח על המארח. אפשר להסביר בעדינות למארח שאת מביאה עמך את המנה שלך, נראה לי שזה יתקבל בהבנה.

תגובות

שף-חיים-כהן
11/09/12 11:48

אפשר להכניס רימון לסלט חסה למשל, לסלט קינואה ולסלטים רבים אחרים. אפשר גם לסחוט מיץ רימון וכך להימנע מהגרעינים.

תגובות

שף-חיים-כהן
11/09/12 11:33

לא צריך שומשום בקציצות.
התפקיד של הביצה והלחם בקציצה הוא לקשור את התערובת ולאוורר אותה.
אפשר להימנע מביצה ולחם ובמקום זה להכניס ירקות מבושלים במצב של פירה.
תפוח אדמה אחד מבושל, מעוך לפירה, על חצי קילו בשר, יעשה את העבודה שך הביצה והלחם.
אפשר גם גזר, או לערבב את שניהם.

תגובות

שף-חיים-כהן
11/09/12 11:46

מהנסיון שלי, אין פתרונות קסם לבישול ללא מלח, ודאי למי שחווה בעבר אוכל עם מלח ונאלץ להוריד אותו. מצד שני, צריך לנסות להתרגל לטעמים אחרים שהם ללא מלח, שאפשר להשיג אותם ע"י עשבי תיבול טריים - הרבה כוסברה ופטרוזיליה, גם ריחן. אפשר גם תבלינים יבשים ארומטיים, למרות שצריך לוודא שאין בהם תוספת מלח.

תגובות

מינרבה1
11/09/12 12:17

תודה, נשמע מענין וטעים....
דנה טובה ובריאה

46 חברים בקבוצה
fina
fina
1960amir
1960amir
חולה בתסמונת crps בעיקר כאבים עם גרורות כאבים לראש לרגליים לידיים וסחרחרות עד כמעט איבוד הכרה אין את הסימנים הרגילים שמו...
עדינה
עדינה
stav2
stav2
אנה80
אנה80
סקרנית, אוהבת אדם, חי וטבע. בת 55. מתמודדת עם פוסט טראומה מורכבת.
גל181
גל181
ניצחתי את הפרעת האכילה וסיימתי ביקורות מקוה להחזיק מעמד תהיו חזקים!!!!!
אליס11
אליס11
RubyTuesday
RubyTuesday
ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
CAMONI1
CAMONI1
מינרבה1
מינרבה1
היכן רשימת החברים ?
razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחי...
יפעת1
יפעת1
אם לשני ילדים חולי קרוהן, מתמודדת עם משקל עודף כל חיי. מאמנת ומעבירה קבוצות לירידה במשקל.
תמי
תמי
מנהלת אתר כמוני.
ד
ד"ר דינה ראלט PhD
מדענית (ביולוגיה של התא) חובבת רשתות תקשורת בגוף ומחוצה לו.  
doritna
doritna
מיי-רב
מיי-רב
אפרת_זיו
אפרת_זיו
לשעבר מנהלת הקהילות והמדיה החברתית של כמוני.קופיהוליקית, צרכנית אינטרנט אובססיבית, ישנה למרחקים ארוכים, מתמודדת עם מחלה ...
פותחים שנה עם השף חיים כהן

פותחים שנה עם השף חיים כהן

אודות הקבוצה

האירוח עם השף חיים כהן הסתיים. אנו מודים לכולם על ההשתתפות וכמובן, בראש ובראשונה, לשף עצמו. מקווים שהפקתם את המרב מהאירוח. להתראות באירוחים הבאים, בתיאבון ושנה טובה! צוות כמוני

מנהלי הקבוצה

פותחים שנה עם השף חיים כהן

פותחים שנה עם השף חיים כהן

מנהלי הקבוצה

אודות הקבוצה

האירוח עם השף חיים כהן הסתיים. אנו מודים לכולם על ההשתתפות וכמובן, בראש ובראשונה, לשף עצמו. מקווים שהפקתם את המרב מהאירוח. להתראות באירוחים הבאים, בתיאבון ושנה טובה! צוות כמוני

יצירת קבוצה חדשה
קבוצות הן כלי נהדר להתדיינות עם שאר חברי הקבוצה על נושאים שרלוונטיים לקהילה לה אתם שייכים.