מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
כמוניאוסטאופורוזיסחדשותפגיעה בעצם - סיבוך נוסף של מחלת הסוכרת

פגיעה בעצם - סיבוך נוסף של מחלת הסוכרת

ניסוי קליני מספק עדויות לכך שיש להוסיף הידרדרות של חוזק העצם לרשימת סיבוכי הסוכרת


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

רשימת סיבוכי הסוכרת מסוג 2 היא ארוכה: מחלות לב וכלי דם, נזק לעצבים, פגיעה ברגליים, בעיות הקשורות לעיניים, לשמיעה ולכליות ואפילו דמנציה. מזה זמן רב רופאים מאמינים שאוסטאופורוזיס מהווה סיבוך נוסף של סוכרת וכעת מחקר חדש מאשר שצריך להוסיף פגיעה בעצמות לרשימה.

 

מחקרים קודמים הראו כי מטופלים עם סוכרת חוו שברים ברמות צפיפות עצם הגבוהות מזו שבאוכלוסייה הכללית, מה שרמז לכך שמשהו שונה ב"איכות" העצמות שלהם. המחקר הנוכחי אושש חשש זה.

 

לצורך המחקר, חוקרים מה-Mayo Clinic גייסו 60 נשים בגילאי 50 עד 80, מחציתן מאובחנות עם סוכרת סוג 2. באמצעות טכנולוגיה חדשה (OsteoProbe®), הם עשו בדיקה מיוחדת של עצם השוק, במסגרתה ממש גורמים לסדק מיקרוסקופי בעצם, כדי למדוד באופן ישיר את החוזק החומרי של העצם. 

 

לפי ממצאי המחקר שפורסמו בכתב העת Journal of Bone and Mineral Research, בהשוואה לנשים ללא סוכרת, לנשים הסוכרתיות היו רמות נמוכות יותר באופן משמעותי של חוזק חומרי של העצם. לא היה הבדל במיקרו-ארכיטקטורה של העצם או צפיפות עצם בין שתי קבוצות.

 

עוד עלה מהמחקר כי נשים סוכרתיות עם חוזק חומרי נמוך יותר של העצם, גם חוו רמות גבוהות יותר של היפרגליקמיה במהלך 10 השנים שקדמו לבדיקה. ממצא זה מצביע על ההשפעה המזיקה של שליטה גרועה על רמות הסוכר בדם על איכות העצם.

 

 

לפרטים נוספים באתר Mayo Clinic