מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דיכאון וחרדה

מנהלי קהילה

אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
ד''ר אורן טנא
ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק
ד
ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/
ד
ד"ר שרון פורת
רופאה מתמחה בפסיכיאטריה של המבוגר עוסקת באבחון דיכאון, חרדה OCD ומצבים טראומתיים. מתמחה בבריאות הנפש של האישה במעגל הפיריון.
כמונידיכאון וחרדהחדשותערסל ישפר את איכות השינה

ערסל ישפר את איכות השינה

מחקר חדש מצא כי תנועת הנדנוד של ערסלים משפרת את איכות השינה ומסייעת להירדם מהר יותר


הנדנוד העדין של ערסל עוזר להירדם מהר (צילום: Shutterstock)
הנדנוד העדין של ערסל עוזר להירדם מהר (צילום: Shutterstock)

 

לא ישנים טוב? נסו לחטוף תנומה על ערסל. חוקרים שוויצרים וצרפתים פרסמו מחקר חדש לפיו תנועת הנדנוד של ערסל משפרת את איכות השינה ועוזרת לאנשים להירדם מהר יותר.

 

המחקר נערך על 12 גברים שהתנדבו לישון 45 דקות במיטה נייחת ו- 45 דקות במיטה כשהיא נעה בתנודות עדינות כמו ערסל. בעודם ישנים, מכונות סרקו את פעילות מוחם, עיניהם ותנועות השרירים שלהם.

 

מהממצאים שפורסמו בכתב העת Current Biology עולה כי המתנדבים נרדמו מהר יותר במיטה המתנדנדת מאשר במיטה הנייחת. החוקרים מצאו מעבר מהיר יותר למצב של שינה בכל אחד ואחד מהנבדקים כשהיה במצב של נדנוד. זה יכול להסביר מדוע יש נטייה טבעית לנדנד תינוק כדי לעזור לו להירדם לאורך דורות ותרבויות שונות.

 

ההפתעה הייתה שהחוקרים מצאו כי התנודות העדינות גם משפרות את איכות השינה ומעודדת שינה עמוקה יותר. במיטות המתנדנדות שלב במחזור השינה המכונה N2, שלב בו לא קיימות תנודות עיניים מהירות, שמתרחש זמן קצר אחרי שנרדמים ושלרוב מהווה כמחצית מזמן השינה העמוקה, היה ארוך יותר.

 

למיטה המתנדנדת הייתה גם השפעה ממושכת על פעילות המוח - היא העלתה תנודות איטיות ופרצי פעילות במוח המאפיינות שינה עמוקה ומרעננת יותר.

 

כעת מתכוונים החוקרים לבדוק אם לנדוד יש השפעות על איכות השינה גם בשינה ארוכה יותר.

 

 

Current Biology Volume 21, Issue 12, R461-R462, 21 June 2011

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

ראו מיקבץ מחקרים המראה אין הטלטול הקל מקדם בריאות, כאן הבאתי - תומך הרזיה.