השמנה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
עצלנות יכולה לגרום לנו לאכול בריא
מחקר: אנשים נשנשו חתיכות תפוח יותר מאשר פופקורן בחמאה כאשר התפוחים היו נגישים יותר
יש דברים קטנים שאנחנו יכולים לעשות כדי להפוך את התזונה שלנו לבריאה יותר. אחד מהם זה פשוט לשים את המזונות הבריאים יותר בהישג יד. כך ניתן להשתמש בעצלנות שלנו כיתרון.
חוקרים מאוניברסיטת Saint Bonaventure בניו-יורק גייסו למחקרם 56 משתתפים בריאים שהיו בגיל 19 בממוצע. 15 מהמשתתפים היו שמנים, 21 היו בעלי עודף משקל ומשקלם של יתר המשתתפים היה תקין.
החוקרים הושיבו כל משתתף ליד שולחן מטבח ארוך עליו קערה עם פרוסות של תפוחים וקערה של פופקורן. כשליש מהמשתתפים ישבו כשהתפוחים קרובים אליהם יותר (בטווח הגעה של היד) והפופקורן רחוק יותר (כשני מטר), שליש נוסף ישבו כשהפופקורן היה יותר קרוב אליהם והתפוחים רחוקים יותר והיתר, ששימשו קבוצת ביקורת, ישבו כשהקערות היו באותו מרחק מהם.
לאחר שהושיבו את המשתתף, החוקרים אמרו שהם צריכים לעזוב את החדר למספר דקות כדי ללכת להביא שאלון ושבינתיים הוא יכול לאכול מהמזון שעל השולחן.
כמה דקות לאחר מכן החוקרים שבו לחדר. הם תיעדו את הכמויות של התפוחים והפופקורן שנאכלו וביקשו מהמשתתף לדרג כל מזון בסולם של 1 עד 5, כש-5 מסמן "אהבתי מאוד".
באופן כללי, המשתתפים נטו לומר שהם מעדיפים פופקורן. אבל התוצאות שפורסמו בכתב העת Appetite הראו כי המזון שנאכל ממנו הכי הרבה היה המזון שהיה קרוב יותר, ללא קשר למשקל המשתתפים או להעדפות שלהם. אלה שהיו קרובים יותר לתפוחים צרכו את כמות הקלוריות הקטנה ביותר – הם אכלו את הכמות הכי גדולה מהתפוחים וגם את הכמות הקטנה ביותר של פופקורן. אלה שהיו קרובים יותר לפופקורן אכלו בממוצע כמות קטנה מאוד מהתפוחים וכמות גדולה מהפופקורן.
המסר שעולה מהמחקר הוא שאפשר לארגן סביבת מזון בה יהיה קל יותר לנו ולילדינו לחטוף את המזונות הבריאים ביותר. השינויים הקטנים האלה יצטברו וישפיעו על המשקל.
עוד שינויים קטנים שיעזרו לכם לרזות בלי דיאטה
ד"ר דינה ראלט PhD
לא מחקר חשוב כי האכילה הכוללת בוודאי תושפע ממה שאוכלים בזמן זה או אחר וזה לא ממש חשוב במה בחרנו ברגע נתון.