מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אירוע מוחי

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחיחדשותעליה בשכיחות שבץ בילדים

עליה בשכיחות שבץ בילדים

ממצאים מדאיגים: בשנים האחרונות חלה עליה בשכיחות מקרי שבץ בקרב ילדים ומבוגרים צעירים


לילדים רבים שאושפזו בשל שבץ היו גורמי סיכון שניתן היה לשנותם (צילום: Shutterstock)
לילדים רבים שאושפזו בשל שבץ היו גורמי סיכון שניתן היה לשנותם (צילום: Shutterstock)

 

יותר ויותר ילדים, מתבגרים ומבוגרים צעירים, מתאשפזים בשל שבץ איסכמי וליותר מהם יש גורמי סיכון לשבץ בהם סוכרת ושומנים בדם – גורמים שניתן לשנות.

 

מחקר חדש של ה- CDC, המרכז לבקרת ומניעת מחלות בארצות הברית, עקב אחר הדיווח של חברות הביטוח בנוגע לאשפוזים בארצות הברית בגין שבץ מוח איסכמי (חסימתי), דמם תוך מוחי (שבץ דימומי) ודמם תת-עכבישי (בין קרומי המוח) בשנים 1995-2008. החוקרים חילקו את אוכלוסיית המחקר לשלוש קבוצות גיל: 5-14, 15-34 ו- 35-44 שנים.

 

מהמחקר שתוצאותיו פורסמו בירחון הרפואי היוקרתי "Annuals of Neurology", עולה כי במהלך תקופת המחקר חלה עליה בשיעור האשפוזים על רקע שבץ איסכמי בכל קבוצות הגיל שהוזכרו ובקרב שני המינים, למעט נשים בקבוצת הגיל הצעירה ביותר (5-14).

 

העלייה הגדולה ביותר הייתה בגברים בכל קבוצות הגיל: עליה של 52% בגילאי 5-14, 46% בגילאי 15-34 שנים ו- 50% בגילאי 35-44 שנים.

 

לרבים מהצעירים שאושפזו עם שבץ היו גורמי סיכון וסקולאריים. במשך תקופת המחקר חלה עליה ניכרת בנוכחות של גורמי הסיכון - שכללו יתר לחץ דם, סוכרת, יתר שומנים בדם ועישון - בקרב שתי קבוצות הגיל הבוגרות יותר (גילאי 15-44) שאושפזו עם שבץ איסכמי.

 

תוצאות המחקר מעלות את העובדה המדאיגה כי שבץ מוח, מחלה שבעבר הייתה מוגבלת לאוכלוסייה קשישה בלבד, נעשית שכיחה יותר ויותר גם בקרב צעירים, בהם ילדים. נראה כי יש צורך בתוכנית התערבותית לזיהוי ואיזון גורמי סיכון וסקולאריים גם בקרב אוכלוסיות בהן גורמי סיכון אילו נחשבו בעבר לנדירים ביותר. מעקב על ידי רופאי המשפחה עשוי לשפר באופן ניכר נתונים מדאיגים אלו.

 

 

Ann Neurol-2011 Sep