מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותעליה בשיעורי דיכאון וחרדה בקרב צעירים

עליה בשיעורי דיכאון וחרדה בקרב צעירים

מחקר חדש מראה עליה בשיעורי בעיות של בריאות הנפש בקרב תלמידים וסטודנטים. מומחים תוהים האם ההדגשה של תרבות הפופ המערבית עניינים של מראה חיצוני, עושר ומעמד, היא האשמה בעליה הזאת


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מחקר שנערך בארה"ב מצא שיש עליה של פי 5 בהתמודדות של תלמידי תיכונים וקולג' עם נושאים של בריאות הנפש, בהשוואה לשנת 1938.

 

החוקרת הראשית שעמדה בראש צוות המחקר אמרה כי היא מאמינה שתרבות הפופ שמה יותר ויותר דגש על החיצוני, החל מעניינים של מראה ועד עניינים של עושר ומעמד, וזה תורם לעלייה בבעיות נפשיות.

 

החוקרים ערכו ניתוח סטטיסטי של תגובות של 77,576 תלמידים מבתי ספר תיכון וקולג'ים שונים ברחבי ארה"ב. כל הסטודנטים מלאו שאלון אישיות שנקרא MMPI. המידע נאסף בין השנים 1938 ל – 2007.
בשנת 2007 היו פי חמש יותר סטודנטים אשר עברו את הסף הנדרש באחת או יותר מהקטגוריות אשר מצביעות על בעיה נפשית כלשהי, בהשוואה לאותה אוכלוסיה בשנת 1938. שתי קטגוריות ספציפיות אפילו הראו גידול של פי חמש: דיכאון והיפו מאניה.

 

החוקרת הראשית אף ציינה כי לדעתה המספרים שעלו מן המחקר הם נמוכים מהמתרחש בפועל. היא מאמינה שבגלל שסטודנטים ותלמידים רבים נוטלים טיפול תרופתי אנטי – דיכאוני או דומיו, התוצאות מוטות. ידוע שתרופות אלה מקלות על הסימפטומים אותם בודקים בשאלון שהיה חלק מהמחקר.

 

אמנם מומחים מסכימים שהיום יותר סטודנטים פונים לשירותי רווחה וטיפול, יש כאלה אשר חושבים שהגידול הזה הינו הודות למודעות גדולה יותר ולאו דווקא בגלל מצוקה גדולה יותר. הטיה נוספת נובעת מכך שרבים מאלה שענו על השאלון היו סטודנטים לפסיכולוגיה, והם לא מייצגים את האוכלוסייה הכללית.

 

בכל זאת, יש אחרים אשר טוענים כי המחקר נותן תוקף להרגשה רווחת במרכזי יעוץ בכל המדינה.
החוקרים של המחקר הנוכחי מסכימים כי נדרש עוד מחקר נוסף בתחום, אבל יחד עם זאת, המחקר עוזר לקבל רושם כללי שהנוער היום גדל באווירה של "אתם יכולים לעשות הכול", וזה גורם לציפיות שווא גבוהות מידי אשר עלולות לגרום לאכזבות מוחלטות וכואבות.

 


תורגם ונערך ע"י מיכל אפק