מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותעליה בשיעור הילדים ובני הנוער הסובלים מהפרעות אכילה

עליה בשיעור הילדים ובני הנוער הסובלים מהפרעות אכילה

מחקר חדש מאנגליה מצביע על עליה בשיעור התחלואה בעשור האחרון


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מחקר שפורסם ב- British Medical Journal מצביע על כך ששיעור בני הנוער והילדים החל מגיל 10 הסובלים מהפרעות אכילה שונות עלה בשנים האחרונות. על פי הנתונים הבריטים בין השנים 2000-2009 חלה עליה בשיעור המאובחנים עם הפרעות אכילה בגילאי 10-49 מ-32.3 מקרים לכל 100,000 ל-37.2 לכל 100,000.


במסגרת המחקר האנגלי נבדקו כמות האבחנות של הפרעות האכילה בתוך מסד הנתונים של הרפואה הראשונית (רופאים כללים). בסך הכל, מצאו החוקרים 9,072 אבחנות של הפרעות אכילה, בגילאים הנעים מגיל 10-49.

 

כאמור, מצאו החוקרים עליה בשיעור המקרים בין השנים 2000 ל-2009 אך לא היה שוני בשיעור האבחון בין בולימיה לאנורקסיה, זאת בניגוד למחקרים שטענו כי ישנה ירידה בשיעור הבולימיה בקרב הפרעות אכילה. בנוסף, החוקרים שמו לב כי שיעור האבחנות של הפרעות אכילה לא ספציפיות, או מה שהם מכנים EDNOS, עלה באופן משמעותי.


עוד מציינים החוקרים הבריטיים כי השיעור הגבוה ביותר של אבחנות של הפרעות אכילה היה בקרב בנים בגילאי 10-14 ובנות בגילאי 15-19.


על פי הנתונים 2 מכל-1000 בנות בגילאי 15-19 תאובחן מדי שנה עם הפרעת אכילה, מה שהופך את הפרעת האכילה לאבחנה השנייה בשכיחותה בקרב מחלות נפשיות אצל נערות אחרי דיכאון.


בנערות בגיל 10-19 נמצא כי אבחנות של הפרעות אכילה היו בשיעור של פי 9 מאשר אבחנות של סוכרת סוג 1, ובערך מחצית מכמות האבחנות של סוכרת סוג 2 בקרב אותה קבוצת גיל.


BMJ Open 2013;3:e002646 doi:10.1136/bmjopen-2013-002646