לחץ דם
מנהלי קהילה
עלו במדרגות – תגיעו לפני המעלית
עזבו את המעלית. עם המדרגות גם תגיעו מהר יותר וגם תצליחו להכניס עוד קצת פעילות גופנית לחיי היום-יום
בוחרים במעליות כי אין לכם זמן? זה לא תירוץ. מחקר חדש שפורסם בכתב העת Canadian Medical Association Journal מצא כי רופאים שהשתמשו במדרגות בית החולים במקום במעלית, חסכו כ- 15 דקות מיום העבודה שלהם.
באופן כללי, מומחים ממליצים שאנשים ימצאו דרכים להוסיף פעילות גופנית מקרית לחיי היום-יום שלהם. כך למשל ניתן לחנות רחוק יותר מהיעד או לבחור במדרגות במקום במעלית. למרות זאת, אנשים רבים משתמשים במעלית, כאשר אחת הסיבות לכך היא שהם מניחים שזה חוסך להם זמן.
חוקרים אוסטרליים מבית החולים האוניברסיטאי Saskatchewan גייסו ארבעה רופאים בני 26 עד 67 כדי לבדוק אם זה אכן המצב.
הם מדדו את הזמן שלקח לכל רופא להשתמש במדרגות בית החולים כדי להגיע לקומות שונות ב- 14 פעמים שונות, כשהם הולכים, לא רצים. הרופאים התבקשו לבצע את אותם טיולים גם באמצעות המעלית. טיולי המעלית והמדרגות בוצעו בזמנים שונים בימי השבוע ובסוף השבוע. המסע הארוך ביותר היה בין קומת הקרקע לקומה השישית.
התברר שהרופאים היו זריזים הרבה יותר מהמעליות. בממוצע, לקח להם 13 שניות לעלות קומה, בעוד שלמעלית לקח 37 שניות. כל 14 המסעות במדרגות יחד ערכו 10 דקות בממוצע. הזמן במעלית נע בין 20 ל- 25 בממוצע, חלק גדול ממנו התבזבז בהמתנה למעלית.
שימוש במדרגות בעצם חסך עד 15 דקות ביום העבודה של הרופא. הרופאים דיווחו כי הם היו יכולים להמשיך עם המטלות לאחר השימוש במדרגות, בלי צורך לנוח.
החוקרים מאמינים כי אנשים רבים בוחרים במעלית כהרגל. לדבריהם, למרות שהמעליות בבתי החולים לפעמים יכולות להיות איטיות יותר מאשר במקומות אחרים, ורוב האנשים לא עולים ויורדים במדרגות כל-כך הרבה פעמים ביום עבודה כמו הרופאים, בחירת המדרגות היא עדיין צעד חכם כשזה אפשרי.
ד"ר דינה ראלט PhD
מידע זה לא ישנה לרבים מאיתנו גם אם יגידו לנו שלעלות במעלית ייקח כמה דקות יותר...אני אישית הולכת לשעור כושר, משלמת עבורו, אבל מקטרת מאד אם המדרגות הנעות לא זזות וצריך לעלות ברגל.
מאד שמחתי לקרוא שגם פילים נוהגים ככה והם יעדיפו ללכת קילומטרים מסביב ורק לא לעלות בשיפוע.
שווה מחקר, עניין המדרגות...