מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
כמוניאוסטאופורוזיסחדשותעל תרופות לאוסטיאופורוזיס וסרטן הוושט

על תרופות לאוסטיאופורוזיס וסרטן הוושט

ה- FDA: אין עדויות לקשר בין נטילת ביספוספונטים לבין סיכון מוגבר לסרטן ושט


מטופלים צריכים לדווח אם הם מפתחים קשיי בליעה, כאב בחזה וצרבת חדשה או שהחמירה (צילום: Shutterstock)
מטופלים צריכים לדווח אם הם מפתחים קשיי בליעה, כאב בחזה וצרבת חדשה או שהחמירה (צילום: Shutterstock)

 

מנהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) מרגיע: כיום אין עדויות חד-משמעיות לקשר בין נטילת תרופות מסוג ביספוספונטים לטיפול באוסטיאופורוזיס ועליה בסיכון לסרטן הוושט. בהודעה שנמסרה לאחרונה הודיע המנהל כי התועלת שבנטילת התרופות עולה על הסיכון והזכיר שבכל אופן, סרטן הוושט נדיר מאוד, במיוחד בנשים.

 

לאחרונה נמצאו עדויות סותרות לגבי שימוש בביספוספונטים ותחלואה בסרטן הוושט. מחקר אנגלי שפורסם לפני כשנה מצא כי סרטן הוושט שכיח יותר בחולים הנוטלים ביספוספונטים בהשוואה לאלו שלא נטלו ביספוספונטים. במחקר אחר, גם הוא נערך באנגליה, לא נצפתה עליה בסיכון בקרב המטופלים בתרופות.

 

כדי לבדוק את הנושא לעומק ערך ה- FDA בירור יסודי של כל הנתונים הקיימים. בהודעה שפורסמה מטעם ה- FDA נמסר כי בהתבסס על הנתונים הקיימים כיום לא ניתן לקבוע שקיים קשר בין טיפול בביספוספונטים לבין סיכון מוגבר לסרטן ושט. כמו כן, לפי ה- FDA, באנשים אסימפטומטיים (ללא תלונות הקשורות לדרכי עיכול העליונות) אין צורך בביצוע אנדוסקופיה כבדיקת סקר לגילוי מוקדם.

 

ה- FDA מזכיר שטיפול בביספוספונטים עלול לגרום לדלקת בוושט, במיוחד באנשים שלא מקפידים על הוראות נטילת התרופה. המנהל מדגיש שרופאים חייבים להסביר למטופליהם על אופן נטילת התרופה ועל חשיבות ההקפדה על ההוראות. את התרופה יש לקחת בצום, עם כוס מים מלאה, לא לשכב במשך 30 עד 60 דקות לאחר נטילתה וגם לא לאכול או לשתות בזמן זה.

 

בנוסף, מטופלים בתרופות צריכים לדווח לרופא אם הם מפתחים קשיי בליעה או כאב בבליעה, כאב בחזה וצרבת חדשה או שהחמירה.

 

 

להודעה המלאה של ה- FDA