הפרעות אכילה
מנהלי קהילה
על שיחות עמוקות ואושר
לא מאושרים? ייתכן כי אתם מנהלים יותר מידי שיחות חולין. כך לפחות מציע מחקר חדש
השיחות העקרות שאתם מנהלים ליד עמדת הקפה במשרד על מזג האוויר או על התוכנית ששודרה אתמול בטלוויזיה, נראות בלתי מזיקות. אבל, מחקר חדש מציע שהמצב אולי שונה. לפי המחקר ההתעסקות בשיחות חולין או רכילות יכולה להותיר אתכם בתחושת אומללות.
פסיכולוגים ביקשו לבחון האם אנשים מאושרים וכאלה שאינם מאושרים שונים מבחינת סוג השיחות שהם מנהלים. במחקר החדש הם מצאו כי האושר נפוץ יותר בקרב אנשים שהשיחות שלהם עמוקות ובעלות משמעות.
במסגרת המחקר המתנדבים לבשו מתקן הקלטה שלא היה ניתן להבחין בו. במשך ארבעה ימים, בזמן שהמשיכו בענייניהם כרגיל, המכשיר הקליט את השיחות שניהלו עם חברים וקולגות. החוקרים האזינו ואבחנו אם מדובר בשיחות טריוויאליות כמו שיחות חולין, או דיונים מהותיים. במקביל, המתנדבים עברו הערכות אישיות והערכות של רמת האושר ותחושת הרווחה האישית.
המאמר שפורסם במגזין הרפואי Psychological Science חשף מספר תוצאות מעניינות. באופן כללי (ולא מפתיע), אלה שבילו פחות זמן לבד ויותר זמן בשיחות עם אחרים, היו בעלי הרווחה האישית הגדולה ביותר. המתנדבים המאושרים ביותר בילו 25 אחוז פחות זמן לבד ובילו 70 אחוז יותר מזמנם בשיחות, מאשר המתנדבים שהוגדרו כאומללים ביותר.
אבל היו גם הפתעות. נמצא כי סוג השיחה שלקחו בה חלק, הייתה קשורה באופן מהותי לרמת האושר של המתנדבים. המתנדבים המאושרים ביותר השתתפו פי שתיים בשיחות עמוקות ובעלות משמעות מאשר אלה שהיו הכי פחות מאושרים. הם גם לקחו חלק בשיחות חולין בשכיחות של כשליש בהשוואה לאומללים.
החוקרים מאוניברסיטת אריזונה הסיקו כי הממצאים מעלים את האפשרות שהחיים המאושרים הם חיים חברתיים ורצופים בשיחות עמוקות, בניגוד לחיי בידוד ושטחיות.
למרות שקשה להסיק מתוצאות המחקר על כיוון ההשפעה- השיחות על האושר או האושר על סוג השיחות, החוקרים טוענים כי ייתכן ולשיחות עמוקות יש פוטנציאל להפוך אנשים למאושרים יותר.
אז זכרו- אם מישהו נוהג לקשקש בקפיטריה על כוכבי קולנוע או מזג האוויר, אולי נראה לכם כי הוא רגוע עם עצמו ומאושר, אבל ייתכן כי המצב הוא בדיוק הפוך.
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה.