מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר אמור משה שי
ד״ר אמור משה שי
רופא בכיר במערך למחלות ריאה - מרכז רפואי רבין אני רופא מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה, ופועל כחלק מצוות המכון למחלות ריאה במרכז הרפואי רבין – בלינסון. תחומי ההתמחות שלי כוללים אבחון וטיפול בסרטן הריאה, מחלות חסימתיות של דרכי הנשימה, מחלות של רקמת הריאה ויתר לחץ דם ריאתי. אני שואף לשלב בין ידע רפואי מתקדם לבין גישה אישית ומקצועית, במטרה להעניק למטופלים את הטיפול המיטבי.
כמונינשימהחדשותעל רמות נמוכות של ויטמין D וזיהומים בדרכי הנשימה

על רמות נמוכות של ויטמין D וזיהומים בדרכי הנשימה

מחקר: תינוקות שנולדים עם רמות נמוכות של ויטמין D הם בעלי סיכון מוגבר לזיהומים בדרכי הנשימה


ילודים עם רמות נמוכות של ויטמין D בסיכון מוגבר לחרחורים (צילום: panthermedia)
ילודים עם רמות נמוכות של ויטמין D בסיכון מוגבר לחרחורים (צילום: panthermedia)

 

מחקר חדש מאוניברסיטת הרווארד מעלה את האפשרות שתינוקות שנולדים עם רמות נמוכות של ויטמין D נמצאים בסיכון מוגבר לזיהומים בדרכי הנשימה ולחרחורים (צפצופים בזמן נשימה) במהלך תקופת הילדות.

 

למרות שוויטמין D מוכר בעיקר כבעל תפקיד בהתפתחות עצמות חזקות ושמירה עליהן, עדויות מהתקופה האחרונה מעלות את האפשרות שהוויטמין קריטי גם למערכת החיסון.

 

מחקרים קודמים של אותם החוקרים שביצעו את המחקר החדש, מצאו כי ילדים שנולדו לאמהות שנטלו תוספי ויטמין D במשך ההיריון, היו בעלי סיכון מופחת לפתח חרחורים בתקופת הילדות. המחקר הנוכחי בחן את הקשר בין הרמות הממשיות של הוויטמין בילודים והסיכון לזיהומים בדרכי הנשימה, חרחורים ואסתמה.

 

החוקרים השתמשו בנתונים שנאספו על כאלף ילדים בניו-זילנד במשך חמשת השנים הראשונות לחייהם. באמצעות בדיקת הדם הטבורי של הילודים, החוקרים מדדו את רמות ה-25OHD , שנחשב למדד הטוב ביותר לנוכחות ויטמין D.

 

מהתוצאות שפורסמו בכתב העת Pediatrics עלה כי ככל שרמות ה-25OHD נמוכות בקרב הילודים, כך עולה הסיכון לחרחורים במהלך השנים הראשונות לחיים. יחד עם זאת, לא נמצא קשר משמעותי בין רמות ה- 25OHD ואבחנה רפואית של אסתמה בגילאים אלה.

 

לכן, החוקרים אומרים כי הקשר בין ויטמין D לחרחורים, שעלולים להיות סימפטום למחלות רבות של דרכי הנשימה, נובע כנראה בעיקר מזיהומים בדרכי הנשימה. אבל, למרות שהמחסור בויטמין D לא נקשר לתחלואה באסתמה, זיהומים שכאלה, עלולים להחמיר מצב של אסתמה למי שכבר חולה במחלה. 

 

מחקרים קודמים מסוימים מצאו קשר אפשרי בין רמות גבוהות במיוחד של ויטמין D לסיכון מוגבר לאלרגיה, אבל במחקר הנוכחי לא נמצא קשר בין הרמות הגבוהות ביותר של 25OHD שנמדדו בקרב המשתתפים לסיכון מוגבר לאלרגיות.

 

 

Pediatrics, 2010; DOI: 10.1542/peds.2010-0442