מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דיכאון וחרדה

מנהלי קהילה

אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
ד''ר אורן טנא
ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק
ד
ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/
ד
ד"ר שרון פורת
רופאה מתמחה בפסיכיאטריה של המבוגר עוסקת באבחון דיכאון, חרדה OCD ומצבים טראומתיים. מתמחה בבריאות הנפש של האישה במעגל הפיריון.
כמונידיכאון וחרדהחדשותעל נשים ובריאות

על נשים ובריאות

סקר: נשים מוטרדות מהשמנה, כולסטרול ודיכאון. למרות זאת, רק 18% מאמינות שהן מתעמלות מספיק


97% מהנשים תופסות את האינטרנט כמקור מידע לגבי בריאות (צילום: panthermedia)
97% מהנשים תופסות את האינטרנט כמקור מידע לגבי בריאות (צילום: panthermedia)

 

שני שליש מהנשים מאמינות כי מצב בריאותן תלוי בהן. אבל מסתבר שאמונות לחוד ומעשים לחוד: רק 41% מתאמצות בפועל לנהל משטר מזון בריא ורק 18% מאמינות כי הן מתעמלות מספיק. כך עולה מסקר שערכה חברת פיליפס אלקטרוניקס בנושא בריאות האישה בקרב 1,500 נשים בגילאי 16 ומעלה.

 

על פי הסקר, הדאגות הבריאותיות העיקריות של הנשים הן השמנה (40%), כולסטרול גבוה (32%), סרטן (25%) ודיכאון (24%).

 

60% מהמשתתפות בסקר דיווחו כי הן רואות רופא פעם בשנה על בסיס קבוע. הנתונים עולים בהתאמה לגיל: 48% מהנשים הצעירות בגילאים 16 ו-21 רואות רופא פעם בשנה ו- 78% מהנשים בגיל 55 ומעלה רואות רופא פעם בשנה.

 

אבל, הסקר מגלה כי 13% מהנשים בגיל 55 ומעלה ו-26% מהנשים בגילאי 16 -21 אינן מגיעות לרופא מסיבות כלכליות. המינון התרופתי המומלץ לא נלקח על-ידי 10% מהנשים משיקולי עלות ו- 18% מהנשים דיווחו כי לא יכלו להרשות לעצמן טיפול לו הן זקוקות מרופא מומחה. בנוסף, 24% מהנשים חוות קשיים בקביעת תור לרופא מומחה עקב מחסור ברופאים מומחים באזור מגוריהן.

 

נראה כי האינטרנט נתפס כמקור המרכזי למידע רפואי בקרב נשים. 97% מהנשים בישראל תופסות את האינטרנט כמקור מידע לגבי טיפולי בריאות האישה. 89% מחשיבות את ספקי שירותי הבריאות כמקור מתאים, 76% סבורות כי משפחה וחברים הם מקור מידע חשוב, 19% נעזרות בספרים ו-11% מתייעצות עם רוקחים.

 

כשזה מגיע לבריאותן האישית, רוב הנשים מאשרות כי במקרה של מחלה כרונית חמורה הן רוצות להיות מעודכנות בכל המידע הרלוונטי למצבן (87%). 5% מהנשים שנסקרו השיבו כי הן תרצינה להיות מעודכנות רק בנוגע למידע הדחוף ביותר ורק 2% מהנשים השיבו כי אינן מעוניינות להיות מעודכנות כלל.

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה