מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותעל מערכות יחסים, בריאות הלב וכאב

על מערכות יחסים, בריאות הלב וכאב

מחקר חדש: מערכות יחסים לא יציבות עלולות לגרום לבעיות לב וכאב- ולא במובן המטפורי


מפחדים מלב שבור? אם אתם חשים חסרי ביטחון במערכת היחסים זה עלול להעמידכם בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (צילום: אתר panthermedia)
מפחדים מלב שבור? אם אתם חשים חסרי ביטחון במערכת היחסים זה עלול להעמידכם בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (צילום: אתר panthermedia)

 

מערכות יחסים פגומות, לא גורמות רק לדרמה. אנשים שחשים חסרי ביטחון בקשרים שלהם עם אחרים, שחשים חרדה לגבי מערכת היחסים או מתחמקים מלהתקרב לאחרים, עלולים להיות בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם ולכאב, מאשר אלה שחשים בטוחים במערכות היחסים שלהם. כך עולה ממחקר חדש.

 

המחקר שפורסם בכתב העת Health Psychology נערך על 5,646 בני 18-60 שנשאלו על מערכות היחסים שלהם. הם דירגו את עצמם בשלושה סגנונות היקשרות: בטוחים (מתייחס לתחושה של להיות מסוגל להתקרב לאחרים ולהיות מוכן שאחרים יהיו תלויים בי), התחמקות (מתייחס לקושי להתקרב לאחרים וקושי לבטוח באחרים), וחרדה (מתייחס להסתייגות מלהתקרב לאנשים, נטייה לפחד מדחייה, לתחושת נזקקות ולחשיבה כי אחרים לא רוצים להתקרב אליי). המשתתפים נשאלו גם על ההיסטוריה הרפואית שלהם, בדגש על כאב כרוני ומחלות כרוניות שונות.

 

לאחר שהחוקרים נטרלו משתנים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות, נמצא כי התחמקות מקשרים קשורה עם כאב, כגון כאבי ראש קשים ותכופים וחרדת קשרים נקשרה עם מגוון רחב של בעיות בריאות, כולל כאב, שבץ, התקף לב ולחץ דם גבוה.

 

על פי התוצאות, קשרים לא בטוחים עלולים להיות גורם סיכון למגוון רחב של בעיות בריאות, במיוחד מחלות לב וכלי דם.

 

 

Health Psychology, Vol. 29, No. 4

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה