מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דיכאון וחרדה

מנהלי קהילה

אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
ד''ר אורן טנא
ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק
ד
ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/
ד
ד"ר שרון פורת
רופאה מתמחה בפסיכיאטריה של המבוגר עוסקת באבחון דיכאון, חרדה OCD ומצבים טראומתיים. מתמחה בבריאות הנפש של האישה במעגל הפיריון.
כמונידיכאון וחרדהחדשותעל מה שתנומה של חצי שעה תעשה לגוף שלכם

על מה שתנומה של חצי שעה תעשה לגוף שלכם

מחקר: תנומות קצרות במשך היום יכולות לבטל השפעות מזיקות של לילה חסר שינה על הגוף


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

לחוסר שינה השפעות שליליות משמעותיות על הגוף. מחקר קטן מעלה את האפשרות שתנומה קצרה יכולה לפצות על ההשפעות הגופניות המזיקות של לילה חסר שינה - ובאופן ספציפי להפיג לחץ ולחזק את מערכת החיסון.

 

המחקר, שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, נערך בקרב 11 גברים בריאים בגילאי 25 עד 32. 

 

בלילה אחד החוקרים הגבילו את שנת הלילה של המתנדבים לשעתיים בלבד. ביום שלאחר מכן בדיקות שתן ורוק חשפו עלייה של פי 2.5 ברמות הורמון המתח נוראפינפרין, המגביר את קצב הלב, לחץ הדם ורמות הסוכר בדם. בנוסף, היו להם רמות נמוכות יותר של החלבון אינטרלוקין 6 שנלחם בווירוסים. 

 

בלילה אחר החוקרים שוב הגבילו את שנת המתנדבים לשעתיים, אך ביום שלאחר מכן הם הורשו לישון במשך חצי שעה פעמיים. הבדיקות חשפו שלאחר התנומות רמות הנוראפינפרין והאינטרלוקין 6 לא היו גבוהות יותר מהרגיל.

 

החוקרים, צוות מ-Université Paris Descartes-Sorbonne Paris Cité בצרפת הסיקו כי תנומות עשויות לבטל את ההשפעות המזיקות של חוסר שינה באמצעות סיוע לשיקום של המערכת החיסונית והמערכת הנוירואנדוקרינית.

 

מדובר במחקר קטן וקצר טווח והוא אינו יכול להוכיח כי תנומות מפצות על כל הנזקים שלילה חסר שינה מותיר בגוף, בטח ובטח כשמדובר במצב כרוני. עם זאת הוא מעלה את האפשרות שתנומות יכולות לבטל לפחות חלק מההשפעות השליליות ומספק סיבה טובה להניח את הראש ולישון.

 

לפי המלצות חדשות של קרן השינה הלאומית בארה"ב (The National Sleep Foundation) שפורסמו בתחילת החודש, מבוגרים בגילאי 18 עד 64 צריכים לישון 7 עד 9 שעות ביממה ומבוגרים מגיל 65 ומעלה צריכים לישון 7 עד 8 שעות.

 

 

JCEM DOI: http://dx.doi.org/10.1210/jc.2014-2566

 

ענתר
19/02/15 13:20

אבל מה קורה, אם בגלל שינה בצהריים, עוד יותר קשה ליהרדם בלילה?

benporat101
16/02/15 1:24

mail 1 מהעצות הכי טובות   ב "כמוני" פשוט וגאוני .......לוקחים פסק זמן להשלים שעות שנה [בכל יום] עוזרים לגוף להתאושש .........