מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותעל מה שג'אנק פוד עושה לגוף שלכם בשבועיים

על מה שג'אנק פוד עושה לגוף שלכם בשבועיים

אמריקאים ודרום אפריקאים כפריים החליפו את תזונתם אלה עם אלה למשך שבועיים. לא תאמינו מה קרה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

החלפת התזונה מתזונה מערבית טיפוסית העשירה בשומן, חלבון מהחי ומזון מעובד לתזונה העשירה בסיבים ודלה יותר בשומן וחלבון מהחי יכולה לשפר את בריאות המעי ולהפחית דרמטית את הסיכון לסרטן המעי הגס - ולהפך. כך עולה ממחקר מעניין שפורסם בכתב העת Nature Communications.

 

במסגרת המחקר הקטן צוות בינלאומי של חוקרים - בראשם חוקרים מאוניברסיטת פיטסבורג - עקב אחר 20 מתנדבים אפרו-אמריקאים שהחליפו למשך שבועיים את התזונה הטיפוסית שלהם עם 20 משתתפים מאזור כפרי בדרום אפריקה, תחת פיקוח הדוק של החוקרים שהכינו להם את הארוחות. זהו השינוי היחיד שהמתנדבים עשו בתקופת המעקב.

 

 (צילום: Shutterstock)

 

הרעיון להחלפת התזונה התבסס על כך ששיעורי סרטן המעי הגס גבוהים הרבה יותר במדינות מערביות כמו ארה"ב, בריטניה וישראל בהשוואה לדרום אפריקה. בישראל סרטן המעי הגס הוא הגידול הממאיר השני בשכיחותו. מומחים מאמינים כי התזונה היא אחד הגורמים העומדים מאחורי ההבדל בשיעורי התחלואה ומהווה גורם משמעותי המשפיע על הסיכון לסרטן המעי הגס.

 

המשתתפים הסכימו לעבור בדיקת קולונוסקופיה לפני ואחרי שינוי התזונה - באמצעותה נבחן דופן המעי. במקביל הם עברו גם בדיקות נוספות ונלקחו מהם דגימות צואה לזיהוי אוכלוסיית החיידקים במעי.

 

בתחילת המחקר אצל כמעט חצי מהמתנדבים האמריקאים (9 מתוך 20) היו גידולים בדופן המעי המכונים פוליפים. פוליפים יכולים להיות בלתי מזיקים, אך גם להוביל לסרטן. לאף אחד מהמתנדבים הדרום-אפריקאים לא היו פוליפים.

 

החוקרים מדווחים כי שבועיים לאחר החלפת התזונה, אצל האמריקאים שהקפידו על תזונה אפריקאית היו פחות סמנים ביולוגיים לסיכון לסרטן - בהם כאלה הקשורים לדלקתיות, להרכב פלורת החיידקים במעי ולקצב חלוקת התאים ברקמת המעי. לעומת זאת, באותו הזמן הסמנים הביולוגיים לסיכון לסרטן עלו באופן דרמטי בקרב הדרום-אפריקאים שניזונו מתזונה אמריקאית.

 

 (צילום: Shutterstock)

 

בהודעה לעיתונות שפרסמו, החוקרים הבהירו כי הם אינם יכולים לומר בוודאות על סמך המדדים שנבחנו כי השינוי בתזונה היה מוביל ליותר מקרי סרטן בקבוצה האפריקאית ופחות מקרי סרטן בקבוצה האמריקאית, אך לדבריהם קיימות עדויות טובות ממחקרים אחרים לפיהן השינויים שנצפו מהווים סימן לסיכון לסרטן.

 

כבר ידוע ממחקרים קודמים כי אכילת כמות גדולה יותר של סיבים מפחיתה את הסיכון לסרטן המעי הגס. המחקר החדש ממחיש לראשונה באיזו מהירות מתקבלת השפעה דרמטית על הסמנים הקשורים לסיכון לסרטן עם שינוי בתזונה לטובה או לרעה.

 

 

Nature Communications 6, Article number: 6342 doi:10.1038/ncomms7342